O lucrare de Theodor Aman, scoasă la licitaţie la preţul de 38.000 de lei

O lucrare în ulei pe lemn realizată de Theodor Aman va fi pusă în vânzare, duminică, în cadrul unei licitaţii a Casei Monavissa, alături de tablouri semnate Sabin Bălaşa, Sorin Ilfoveanu, Arthur Verona, Alexandru Ciucurencu, Rudolf Schweitzer Cumpăna şi alţii.

21 afișări
Imaginea articolului O lucrare de Theodor Aman, scoasă la licitaţie la preţul de 38.000 de lei

O lucrare de Theodor Aman, scoasă la licitaţie la preţul de 38.000 de lei

Potrivit Casei de licitaţii Monavissa, tabloul semnat Theodor Aman, intitulat "În faţa şevaletului", are preţul de pornire de 38.000 de lei.

Colecţionarii vor mai putea licita pentru un ulei pe pânză de mari dimensiuni, intitulat "Culegătorul de flori tămăduitoare", realizat de Sorin Ilfoveanu, pentru "Un colţ de grădină", ulei pe pânză semnat de Mihai Sârbulescu sau pentru o mică tapiserie a Celei Neamţu, intitulată "Ferestre".

De asemenea, licitaţia va cuprinde din nou o lucrare realizată de Sabin Bălaşa, intitulată "Destin".

Secţiunea "Grafică, acuarelă" va cuprinde lucrări de Dan Băjenaru, Aurel Jiquidi, Rodica Maniu, Ion Alin Gheorghiu, Ştefan Popescu, Ion Pacea, H. H. Catargi, Eugen Ispir etc.

Secţiunea "Pictură veche" va prezenta publicului nume precum Octav Băncilă, cu "Portret de bărbat", un ulei pe pânză datat 1900, Alexandru Ciucurencu - "Portret de fată", o lucrare din studenţia pictorului, Florin Niculiu, Paul Miracovici, Arthur Verona, Nicolae Vermont, Constantin Piliuţă.

Licitaţia va cuprinde şi lucrările "Peisaj la Balcic" de Cecilia Cuţescu Storck, "Vas cu flori" de Petre Iorgulescu Yor, "Femeie în grădină" de Ion Theodorescu Sion, lucrări de Mihai Cismaru, Ştefan Popescu, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Sever Burada, Mina Byck Wepper şi Marius Cilievici. Gama preţurilor de pornire este largă, între câteva sute de lei şi câteva zeci de mii de lei.

De asemenea, licitaţia va prezenta colecţionarilor şi sculptura "Don Quijote" a lui Iosif Fekete (Negrulea), cu preţul de pornire 16.500 de lei.

Expoziţia cu lucrările prezentate în licitaţie va fi deschisă publicului vineri, între orele 14.00-19.00 şi sambătă, între orele 10.00 şi 19.00, la sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare. Licitaţia se va desfăşura în acelaşi loc, duminică, începând cu ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici