O nouă dispută muzicală: Taylor Swift, indignată de remarcile lui Damon Albarn. Ce a supărat-o pe artistă

  • Solistul trupei Blur, Damon Albarn, a susţinut că Swift „nu şi-a scris propriile cântece”.
  • Artista i-a răspuns pe măsură: „Am fost un mare fan al tău până când am văzut asta”.
265 afișări
Imaginea articolului O nouă dispută muzicală: Taylor Swift, indignată de remarcile lui Damon Albarn. Ce a supărat-o pe artistă
Taylor Swift l-a criticat pe Damon Albarn, solistul trupei Blur şi, ulterior, al trupei Gorillaz, după ce ar fi speculat că aceasta nu îşi scrie propriile melodii singură. Într-un interviu pentru LA Times, Albarn ar fi numit-o pe Swift, în mod ironic,„un compozitor excelent”, afirmând că de fapt „ea nu îşi scrie singură propriile cântece”.
 
După ce a văzut interviul, arista s-a revoltat şi i-a transmis cântăreţului un mesaj public, pe Twitter: „Am fost un mare fan al tău până când am văzut asta. Eu îmi scriu toate piesele. Afirmaţia ta este complet falsă şi dăunătoare”.
 
Mai mult de atât, în interviul pentru LA Times, Albarn a spus că o preferă pe Billie Eilish, pe care a numit-o un „compozitor cu adevărat interesant”. „Sunt mai atras de stilul ei decât de cel al lui Taylor Swift. Este pur şi simplu mai întunecat. Mult mai minor şi mai ciudat. Cred că este excepţională”, notează BBC.
 
Eilish îşi scrie melodiile împreună cu fratele ei, producătorul Finneas. Când reporterul i-a atras atenţia, spunându-i acest lucru, Damon Albarn a răspuns că „asta nu contează. Ştiu ce este co-scrisul. Co-scrisul este foarte diferit de scris. Nu urăsc pe nimeni, spun doar că există o mare diferenţă între un compozitor şi un compozitor care co-scrie”.
 
Ulterior, artistul i-a cerut scuze lui Swift, tot prin intermediul unei postări pe Twitter. „Sunt total de acord cu tine. Am avut o conversaţie despre scrierea de cântece şi, din păcate, s-a redus la clickbait. Îmi cer scuze fără regrete şi necondiţionat. Ultimul lucru pe care aş vrea să-l fac este să discreditez compoziţia ta. Sper să înţelegi”.
 
Nu este prima oară, însă, când Albarn critică stilul muzical al celorlalte vedete pop. El a numit-o pe Adele, „nesigură”, după ce au colaborat împreună pentru o piesă care nu a mai fost lansată. Intervievată de Rolling Stone, britanica a răspuns pe măsura criticilor lui Albarn: „Cel mai trist lucru este că am fost un mare fan Blur în copilărie. Regret că am colaborat cu el”. 
 
Ulterior, Alban a negat afirmaţia făcută, spunând că este doar o speculaţie.
 
Autor: Diana Zlătescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici