O piesă pentru orgă compusă de Bach, descoperită în Germania

O piesă pentru orgă până recent necunoscută, compusă de Johann Sebastian Bach (1685 - 1750), a fost descoperită de muzicologi, a anunţat Universitatea Martin-Luther din Saxonia-Anhalt, Germania.

82 afișări
Imaginea articolului O piesă pentru orgă compusă de Bach, descoperită în Germania

O piesă pentru orgă compusă de Bach, descoperită în Germania (Imagine: www.jsbach.net)

Este vorba de o fantezie compusă în jurul piesei sacre "Wo Gott der Herr nicht bei uns hält", a indicat Universitatea din Halle-Wittenberg.

Până recent, doar primele cinci măsuri din această operă erau cunoscute.

Cercetătorii au descoperit restul compoziţiei datorită unei copii scrise de un fost cantor al bisericii Saint-Thomas din Leipzig - unde cânta organistul Bach -, Wilhelm Rust, aflată în posesia Bibliotecii Universitare din Halle (ULB).

Biblioteca a scos la licitaţie, la un hotel de vânzări din Leipzig, estul Germaniei, o parte din colecţia muzicianului Rust, datând din secolul al XIX-lea. "Parcurgând documentele lui Rust, am descoperit o piesă de Bach pe care nu o cunoşteam şi astfel am început cercetările", a spus muzicologul Stephan Blaut.

Experţii de la Arhivele Bach din Leipzig au studiat compoziţia şi au autentificat-o, menţionând că a fost realizată între anii 1705 şi 1710.

"Descoperirea îmbogăţeşte considerabil cunoştinţele noastre despre primele opere ale lui Bach", este de părere Wofgang Hirschmann, de la Institutul de Muzică din cadrul Universităţii Martin-Luther.

Simbol al apogeului cultural al epocii baroce, Bach a avut o influenţă majoră şi de lungă durată asupra dezvoltării muzicii occidentale. Cei mai mari compozitori, precum Mozart şi Beethoven, au recunoscut în Bach un maestru absolut.

De la reunificarea Germaniei, în 1990, sunt descoperite regulat compoziţii necunoscute ale lui Bach.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici