O poezie de Gelu Vlasin a apărut în revista literară internaţională "Literarias Siglo XXI"

O poezie de Gelu Vlasin, "Bandung", tradusă în limba spaniolă, a apărut în numărul din această lună al revistei internaţionale de literatură şi cultură "Literarias Siglo XXI", cu sediul în Miami, Statele Unite ale Americii, transmite Federaţia asociaţiilor româneşti din Spania, Fedrom.

7 afișări
Imaginea articolului O poezie de Gelu Vlasin a apărut în revista literară internaţională "Literarias Siglo XXI"

O poezie de Gelu Vlasin a apărut în revista literară internaţională "Literarias Siglo XXI"

În ediţia electronică a revistei, pe site-ul www.literarias.org, a apărut în numărul din această lună poezia "Bandung" şi o scurtă descriere a poetului român, în aceeaşi rubrică cu poeţii Francisco de Quevedo, Salomón Valderrama Cruz sau Fabiola Estradiol Lullier. Traducerea acestui poem în spaniolă, cât şi a altor creaţii ale lui Gelu Vlasin au fost făcute de traducătorul Joaquin Garrigos, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Gelu Vlasin, născut în Telciu, judeţul Bistriţa-Năsaud, a debutat în 1999 cu volumul de versuri "Tratat la Psihiatrie" pentru care a obţinut premiul de debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, iar în anul 2000, premiul Uniunii Scriitorilor din România, la Colocviile "George Coşbuc". A publicat, până acum, patru cărţi de poezie şi pregăteşte pentru acest an debutul în proză cu o carte despre peripeţiile unui român în ţinuturile lui Don Quijote.

Gelu Vlasin este rezident în Madrid şi este responsabil de comunicare şi imagine la Federaţia asociaţiilor româneşti din Spania, Fedrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici