O sculptură de Mircea Roman, cea mai bine vândută lucrare la licitaţia casei Monavissa

Sculptura "Păpuşă sau femeia care nu e scândură" de Mircea Roman a fost cea mai bine vândută lucrare la cea mai recentă licitaţie a Casei Monavissa, fiind adjudecată la preţul de 26.000 de lei, faţă de preţul de pornire de 15.000 de lei.

14 afișări

Potrivit Monavissa, printre lucrările de artă veche apreciate de colecţionari s-au numărat picturile semnate de Rudolf Schweitzer Cumpăna, "Natura statică cu legume şi peşte" şi "Peisaj din Atena", adjudecate la preţurile de 10.500 lei, respectiv 16.000 de lei.

Alte lucrări care au atras atenţia colecţionarilor au fost un desen de Sorin Ilfoveanu, intitulat "Darul", care a fost cumpărat contra sumei de 3.000 de lei, "Lăzăreasca" de Nuni Dona, o acuarelă pe hârtie cumpărată la preţul de 900 lei, o litografie semnată Ştefan Câlţia - 1.000 de lei, un ulei pe pânză intitulat "Desen pentru o infantă" al lui Marin Gherasim - 3.800 de lei, o pictură recentă a lui Petre Velicu, cu titlul "Revelaţii" - 8.200 de lei şi un bronz al sculptorului Doru Drăguşin, cumpărat la preţul de 9.000 de lei (lucrarea a fost medaliată cu aur la Ravenna, în 1988).

În cadrul licitaţiei de duminică au mai fost cumpărate lucrările "Nuferi" de Constantin Artachino, la preţul de 15.500 de lei, şi "Odaliscă în verde" de Lucia Cosmescu, la preţul de 6.600 de lei. "Autoportret" de Lucian Grigorescu a fost vândut pentru 12.500 de lei, iar "Natură statică cu pepene galben", un ulei pe pânză al lui Abcar Baltazar, a fost adjudecat pentru suma de 12.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici