Oana Giurgiu participă la un program pentru tinerii producători de film, la Cannes

Producătorul Oana Giurgiu participă la programul "Producers on the Move", la care au fost selectaţi 22 dintre cei mai importanţi tineri producători europeni şi care va avea loc între 17 şi 20 mai, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, anunţă organizatorii, European Film Promotion.

50 afișări
Imaginea articolului Oana Giurgiu participă la un program pentru tinerii producători de film, la Cannes

Oana Giurgiu participă la un program pentru tinerii producători de film, la Cannes

Oana Giurgiu, producătorul filmului "Legături bolnăvicioase", regizat de Tudor Giurgiu în 2006, participă la program din partea Libra Film.

Reprezentanţii European Film Promotion (EFP) au selectat, pentru acest program, producători care au realizat pelicule de succes în ţările din care provin sau în străinătate. Iniţiativa este finanţată de programul MEDIA al Uniunii Europene.

"Producers on the Move" a devenit, în ultimii nouă ani, o rampă de lansare pentru producătorii europeni tineri. La Cannes, producătorii se vor întâlni cu mass media, alţi producători din Europa şi finanţatori.

"Este extrem de important, în special pentru producătorii tineri, să schimbe impresii cu producători din alte ţări", a subliniat preşedintele European Film Promotion, Renate Rose.

Printre cei 22 de tineri producători se află francezul Marc Antoine Robert, de la 2.4.7 Films, care a produs pelicula "Persepolis" şi suedezul Fredrik Heining, de la Saint Paul Film, care a obţinut deja succese internaţionale.

De asemenea, au fost invitaţi producători precum Sigrid Hoerner, de la moneypenny filmproduktion, care au produs filme invitate la festivaluri internaţionale sau care fac parte din comitete de cineaşti europeni, ca spaniolul Manuel Cristóbal.

Printre cei 22 de participanţi se numără şi producători din Ungaria, Olanda, Grecia sau Norvegia, fiecare dintre ei fiind selectat de organizaţiile membre EFP din care provin.

Oana Giurgiu a fost selectată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul TIFF-ului, care este membru al EFP din 2006.

European Film Promotion este cea mai importantă reţea ce promovează şi "vinde" la nivel internaţional filmele şi talentele din Europa. Înfiinţată în 1997, reţeaua are în prezent 27 de organizaţii membre.

Cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici