Oana Pellea, Andrei Pleşu şi Victor Ponta, la premiera filmului "Poliţist, Adjectiv" - VIDEO

Actriţa Oana Pellea, scriitorul Andrei Pleşu şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Victor Ponta s-au numărat printre invitaţii la premiera de gală a lungmetrajului "Poliţist, Adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, care a avut loc joi seară, la Cinema Pro din Capitală.

45 afișări
Imaginea articolului Oana Pellea, Andrei Pleşu şi Victor Ponta, la premiera filmului "Poliţist, Adjectiv" - VIDEO

Oana Pellea, Andrei Pleşu şi Victor Ponta, la premiera din Capitală a filmului "Poliţist, Adjectiv" (Imagine: Mediafax Foto)

Printre invitaţi s-au mai numărat finanţatorul FC Vaslui Adrian Porumboiu, tatăl regizorului, europarlamentarul Daciana Sârbu, deputatul Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei Christian Ciocan, dar şi vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Ioan Onisei şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir.

De asemenea, la proiecţie au fost prezente personalităţi din lumea cinematografiei, precum regizorii Radu Muntean, Cătălin Mitulescu, Nae Caranfil, Alecu Solomon şi Ciprian Alexandrescu, producătorii Ada Solomon şi Dan Burlac, dar şi actorii Dorotheea Petre, Mircea Albulescu şi Andi Vasluianu.

După proiecţia filmului, pe scena de la Cinema Pro s-au urcat, în aplauzele publicului, membrii echipei "Poliţist, Adjectiv", invitaţi de Corneliu Porumboiu, vizibil emoţionat, care le-a mulţumit acestora şi familiei pentru sprijinul acordat.

Lungmetrajul a avut, săptămâna trecută, premiera la Vaslui, oraşul natal al lui Porumboiu.

"Poliţist, Adjectiv" va rula în cinematografele din România începând de vineri.

Lungmetrajul lui Corneliu Porumboiu a primit premiul juriului şi premiul FIPRESCI la secţiunea Un Certain Regard a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Presa internaţională a întâmpinat filmul lui Porumboiu cu articole şi cronici foarte bune

Prestigioasa publicaţie New York Times scria: "Această meditaţie asupra autorităţii şi conştiinţei a rulat în afara competiţiei la Cannes, deşi este unul dintre cele mai bune filme ale festivalului din acest an".

Criticul de film Wesley Morris scria pentru publicaţia Boston: "Film poliţist în aparenţă, «Poliţist, adjectiv» se transformă brusc într-o altfel de investigaţie, una despre funcţie versus filosofie şi care are drept element cheie consultarea dicţionarului. Nu cred că, vreodată, definiţia unui cuvânt a fost, în acelaşi timp, plină de suspans şi cu adevărat amuzantă, ca aici. La Corneliu Porumboiu, discursul face ca filmul să fie deschis, aducându-l aproape de măreţie".

"Poliţist, adjectiv" este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu, după "A fost sau n-a fost?", care a câştigat Camera d'Or pentru debut şi premiul distribuitorilor de film - Label Europe - la Festivalul de Film de la Cannes, în 2006, şi a primit peste 20 de distincţii la evenimente de gen din întreaga lume, fiind distribuit în peste 30 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici