Obiecte ale Mariei Callas, vândute la licitaţie pentru 1,76 milioane de euro

O colecţie de obiecte personale ale sopranei Maria Callas a fost vândută pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,76 milioane de euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la Milano.

2 afișări
Imaginea articolului Obiecte ale Mariei Callas, vândute la licitaţie pentru 1,76 milioane de euro

Obiecte ale Mariei Callas, vândute la licitaţie pentru 1,76 milioane de euro

Totuşi, o colecţie de 63 de scrisori de dragoste pe care Callas i le-a scris soţului său, Giovanni Battista Meneghini, a fost adjudecată la jumătate din suma la care a fost evaluată - 32.650 de euro, informează BBC.

O broşă Cartier din aur şi smaralde a fost vândută pentru suma de 74.650 de euro, după ce a fost evaluată la 4.000 de euro.

Obiectele au fost scoase la vânzare de moştenitorii lui Meneghini, cu care Callas a fost căsătorită timp de 10 ani, în perioada 1949 - 1959.

Colecţia de obiecte de artă care au aparţinut lui Callas s-a dovedit a fi mai populară, un tablou cu "Madonna şi copilul" fiind vândut pentru suma de 204.250 de euro. Un bol Tiffany, oferit lui Callas de fostul preşedinte american John F. Kennedy, la ziua de naştere a acestuia, în 1962, a fost adjudecat pentru 26.650 de euro, de 10 ori mai mult decât suma la care a fost evaluat. Iar o colecţie de coloane sonore, unele purtând autograful cântăreţei, a fost vândută pentru suma de 42.250 de euro.

Maria Callas a murit la vârsta de 53 de ani, la Paris, în 1977, după ce a trăit retrasă în ultimii ani de viaţă. Ea a lăsat în urma ei o avere de 14 milioane de dolari şi nu a făcut un testament.

Multe din obiectele sale personale au fost scoase la licitaţie la Paris, la un an după moartea sa, de fostul său soţ îndurerat Meneghini. Cu mult mai în vârstă ca ea, el nu şi-a revenit niciodată după ce soprana l-a părăsit pentru bogatul armator grec Aristotel Onassis.

Printre obiectele scoase la licitaţie s-au mai numărat piese de mobilier, rochii de lux şi cadouri primite de Callas de la admiratori din lumea întreagă.

Callas, care s-a născut la New York în 1923, a fost una dintre cele mai celebre soprane ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici