Obiectele de artă cu teme erotice, puţin interesante pentru cumpărătorii români

Iubitorii de artă prezenţi la licitaţia Erotica organizată în Capitală de casa Artmark s-au lăsat cu greu impresionaţi de lucrările cu teme erotice scoase la vânzare, astfel că rata de adjudecare a fost de numai 21,5%.

488 afișări
Imaginea articolului Obiectele de artă cu teme erotice, puţin interesante pentru cumpărătorii români

Naşterea lui Venus (presse-papier), Anton Puchegger (Imagine: www.artmark.ro)

Statueta din bronz "Aşteptare (suport de encrieră)", semnată de sculptorul român Oscar Spaethe, membru fondator al societăţii Tinerimea artistică, a fost vândută la licitaţia Erotica, organizată marţi seară de casa de licitaţii Artmark, pentru suma de 1.500 de euro. Potrivit site-ului oficial al casei Artmark, statueta a fost cel mai scump obiect al licitaţiei, preţul estimat de pornire pentru ea fiind între 1.000 şi 2.000 de euro.

Printre obiectele de artă achiziţionate în licitaţia Erotica a casei Artmark se mai află statueta din bronz "Nimfă dormind", semnată de Vasile Ionescu Varo (1.400 de euro), o altă lucrare semnată de Oscar Spaethe, statueta din bronz "Jucăuşă" (1.300 de euro), tabloul "Ecvestră" al pictorului Ion Valentin Anestin (1.300 de euro) şi lucrarea "Originea lumii", semnată de Horia Bernea (1.200 de euro).

Licitaţia Erotica a constituit un prilej de a elimina tabuurile din artă printr-o serie de lucrări îndrăzneţe şi explicite. Printre loturile vizualului erotic s-au numărat ediţia aniversară a revistei Playboy din ianuarie 1969, la 15 ani de la lansarea publicaţiei - a cărei valoare estimată a fost de 75-150 de euro -, şi două scene erotice semnate Marcel Iancu, evaluate la 800 - 1.500 de euro fiecare.

Din cele 144 de loturi scoase la licitaţie, au fost adjudecate 31, rata de adjudecare fiind astfel de 21,5 procente. Valoarea tranzacţiilor în cadrul licitaţiei "Erotica" s-a ridicat la suma de 15.175 de euro.

Sesiunea de licitaţii Artmark a început marţi şi se va încheia joi seară, când sunt programate, de la ora 19.30, Licitaţia de Grafică, Manuscrise şi Cărţi Rare şi Licitaţia "Valori Tradiţionale".

Seria de licitaţii organizată de Artmark săptămâna aceasta propune conjugarea celor mai variate gusturi estetice, oferind colecţionarilor un barometru al pasiunii lor pentru artă, de la postmodernism, prin erotic şi ezoterism, până la Art Deco, cărţi rare şi tradiţionalism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici