„Once Upon a Time... in Hollywood”, bine primit de critici: Noul film al lui Quentin Tarantino, un cântec strălucitor al izbăvirii la Los Angeles

Ce-a de-a noua peliculă a lui Quentin Tarantino, ”Once Upon a Time... in Hollywood/ A fost odată la Hollywood”, a fost întâmpinată cu reacţii critice exuberante: cântecul strălucitor al izbăvirii la Los Angeles, scrie The Guardian.

1331 afișări
Imaginea articolului „Once Upon a Time... in Hollywood”, bine primit de critici: Noul film al lui Quentin Tarantino, un cântec strălucitor al izbăvirii la Los Angeles

Criticii despre noul film al lui Tarantino: Cântecul strălucitor al izbăvirii la Los Angeles

Criticul de film Peter Bradshaw a scris pentru The Guardian o cronică elogioasă după premiera de la Cannes a peliculei ”Once Upon a Time ... in Hollywood”, catalogându-l drept ”cântecul lui Tarantino despre izbăvire la Los Angeles”.

”Pur şi simplu nu cred că există cineva căruia îi curge sânge prin vene să nu reacţioneze la îndrăzneala nebună a filmului lui Tarantino, să nu se simtă dat de toţi pereţii sălii de cinema de plăcerea pe care o oferă această peliculă clipă de clipă şi să nu se crispeze în momentele de groază şi cruzime redate în deznodământul său ameţitor”, a notat Bradshaw.

”E cel mai personal film al meu”, a recunoscut Tarantino care a explicat faptul că a folosit multe elemente din copilăria sa în Los Angeles pentru a aduce pe ecran povestea plasată în anii '60, în cetatea filmului.

”Una dintre peliculele lui Tarantino cele mai pline de afecţiune şi unul dintre cele mai bune filme ale sale”, titrează şi Stephanie Zacharek pentru platforma Time.com.

Cei de la Hollywood Reporter îi reproşează filmului că este inegal, cu o structură greoaie şi cu momente plate, dar recunosc faptul că ”este o scrisoare de dragoste dezarmantă şi subversivă pentru obiectul admiraţiei sale, în care Tarantino reconstruieşte Uzina de Vise aşa cum era ea în copilăria lui, doar pentru a rescrie evenimentul traumatic văzut de multe ori ca finalul acelei epoci”.

Producţia îi are în prim plan pe Brad Pitt şi pe Leonardo DiCaprio, alături de actriţa Margot Robbie, care interpretează rolul lui Sharon Tate şi surprinde evenimentele din Los Angeles în perioada care a rămas marcată de uciderea violentă a lui Tate şi de condamnarea lui Charles Mason pentru oribila crimă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#OnceUponATimeInHollywood @vanityfair

O postare distribuită de Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) pe

Ian 25, 2019 la 1:11 PST

La douăzeci şi cinci de ani de la succesul pe care l-a avut cu “Pulp Fiction”, nonconformistul Quentin Tarantino s-a întors la Cannes cu pelicula “A fost odată la... Hollywood”. Filmul a fost întâmpinat cu şase minute de aplauze neîntrerupte din partea publicului care a intrat marţi la proiecţia de pe Riviera franceză.

“Vive le cinéma” sunt cuvintele prin care Tarantino şi-a arătat entuziasmul pe care i l-a trezit primirea de care a avut parte la lansarea noii pelicule.

Lansat de Sony Pictures, filmul “A fost odată la... Hollywood” va avea premiera în cinematografe pe data de 26 iulie. Pe lângă DiCaprio, Pitt şi Robbie, producţia îi are în distribuţie pe Kurt Russell, Al Pacino dar şi pe Luke Perry, care a murit pe 4 martie 2019, fanii având astfel şansa să-l vadă întrunul dintre ultimele roluri pe care le-a interpretat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici