"Only God Forgives" şi "Like father, like son", proiectate la Les Films de Cannes à Bucarest - VIDEO

Filmele "Only God forgives", care îl prezintă în rolul principal pe actorul canadian Ryan Gosling, şi "Like father, like son", câştigătorul premiului juriului la Festivalul de la Cannes, vor fi proiectate la Les Films de Cannes à Bucarest, un eveniment care se va desfăşura între 25 şi 31 octombrie.

158 afișări
Imaginea articolului "Only God Forgives" şi "Like father, like son", proiectate la Les Films de Cannes à Bucarest - VIDEO

"Only God Forgives" şi "Like father, like son", proiectate la Les Films de Cannes à Bucarest - VIDEO

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, devenit unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, după succesul lui "Drive" - plasat de majoritatea criticilor pe primele locuri în topurile pe 2011 -, "Only God Forgives", în regia lui Nicolas Winding Refn, va fi proiectat în premieră în România la Les Films de Cannes à Bucarest.

Stilistic, filmul continuă pe linia lui "Drive": este un western modern, ultraviolent, cu accente noir, pe fundalul unui oraş decăzut - Bangkok. Ryan Gosling are rolul unui bărbat enigmatic şi tăcut implicat în mafia drogurilor, având ca paravan un club de box thailandez. Când fratele lui este ucis, mama sa (Kristin Scott Thomas), şefa unei vaste reţele mafiote, îl constrânge să-i răzbune moartea. I se pune în cale un poliţist (Vithaya Pansringarm), care nu pare să acţioneze după legile obişnuite, ci după propriile judecăţi.

Distribuitorul român al filmului este Independenţa Film.

Tot în premieră în România, Les Films de Cannes à Bucarest va aduce şi filmul japonez recompensat cu premiul juriului la Festivalul de la Cannes. "Like Father, Like Son", în regia lui Kore-Eda Hirokazu, este o dramă subtilă, ataşantă şi cu destul umor, despre două familii care află, după 6 ani în care şi-au crescut cu dragoste copiii, că aceştia au fost schimbaţi între ei la naştere, dintr-o regretabilă eroare. Pus în faţa unei dileme aproape imposibile, unul dintre taţi se confruntă pentru prima dată cu el însuşi şi cu ideea de tată. Filmul "Like Father, Like Son" a stârnit aplauze puternice la premiera mondială.

Kore-Eda Hirokazu este unul dintre cei mai apreciaţi regizori asiatici contemporani, fiind selecţionat anterior la Cannes cu alte trei filme - "Distance", în 2001, "Nobody Knows", în 2004, şi "Air Doll", în 2009.

Premiul pentru scenariu i-a fost acordat anul acesta unui alt regizor asiatic selecţionat de trei ori în competiţia oficială de la Cannes, Jia Zhangke, recunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi şi provocatori cineaşti (în 2006, a obţinut Leul de Aur cu "Still Life"). "A Touch of Sin", o dramă impresionantă în patru părţi despre violenţa în China contemporană, este inspirată de tragedii reale întâmplate în ultimii ani. Un miner se revoltă împotriva corupţiei liderilor satului. Un muncitor întors acasă de Anu Nou descoperă ce poate face o armă de foc. O recepţionistă frumoasă a unui salon de spa ia o decizie dramatică atunci când un client bogat încearcă să abuzeze de ea. Un tânăr muncitor în fabrică schimbă locurile de muncă încercând în zadar să-şi facă viaţa suportabilă.

Din India vine şi un mic regal cu celebrităţi de Bollywood, "The Lunchbox", în regia lui Ritesh Batra. Atât de încântat a fost publicul secţiunii Semaine de la Critique, încât l-a votat masiv, filmul primind trofeul Grand Rail d'Or. "Deliciosul debut", cum îl numeşte publicaţia Variety, îi are pe afiş pe Irrfan Khan, una dintre marile vedete ale Bollywoodului, alături de tânăra Nimrat Kaur. Comedia dulce-amăruie are în centru eficientul serviciu de livrare din Mumbai practicat de circa 5.000 de dabba (persoane din India, în special Mumbai, care preiau mâncare caldă de la localnici şi o livrează folosind diferite mijloace de transport angajaţilor unor firme, n.r), din tată în fiu.

Biletele pentru evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe 23 septembrie, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe unde au loc proiecţiile: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului.

Programul proiecţiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro. Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete va fi actualizată în permanenţă pe www.filmedefestival.ro.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat, în 2010, de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediţia a patra este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film şi Asociaţia Macondo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici