Opera Naţională Bucureşti: Trupa de balet are un nou coordonator, coregraful italian Renato Zanella

Coregraful Italian Renato Zanella va fi noul coordonator al trupei de balet de la Opera Naţională Bucureşti, potrivit unui anunţ pe pagina sa oficială de Facebook, în care se declară "fericit să coordoneze una dintre cele mai mari companii din Europa cu o veritabilă tradiţie în dans".

401 afișări
Imaginea articolului Opera Naţională Bucureşti: Trupa de balet are un nou coordonator, coregraful italian Renato Zanella

Opera Naţională Bucureşti: Trupa de balet are un nou coordonator, coregraful italian Renato Zanella (Imagine Alexandru Mihaescu / Mediafax Foto)

Coregraful Italian Renato Zanella va fi noul coordonator al trupei de balet de la Opera Naţională Bucureşti, după ce a fost numit în funcţie de Beatrice Rancea, directorul interimar al ONB.

"Am fost încântat să-mi cunosc compania, astăzi, la Opera Naţională Bucureşti. Directorul artistic, doamna Beatrice Rancea a demarat stagiunea de balet prin prezentarea mea oficială în faţa echipei, dar şi a noului director muzical, maestrul Marcello Mottadelli. Sunt fericit să coordonez una dintre cele mai mari companii din Europa, cu o faimoasă tradiţie în lumea dansului. Aştept cu nerăbdare să mă îngrijesc de repertoriul minunat şi să creez spectacole noi pentru trupă. Sper să avem cu toţii o călătorie plăcută", a scris coregraful Italian Renato Zanella marţi, pe pagina sa de Facebook.

Opera Naţională Bucureşti a fost teatrul unor conflicte tensionate în 2016. Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg, care avea atribuţia de a coordona trupa şi foştii directori interimari ai instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Conta, numiţi pe rând în funcţie de conducere, pe timpul mandatului lui Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii din acel moment.

Premierul Dacian Cioloş a cerut demisia Ministrului Culturii decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Naţională. Ulterior, Premierul Dacian Cioloş a trimis preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu.

După învestirea în funcţie, Ministrul Culturii Corina Şuteu a numit-o pe Beatrice Rancea director interimar al Operei Naţionale Bucureşti.

O sinteză a conflictului de la Opera Naţională Bucureşti în viziunea Departamentului Mediafax-Cultură, cu părţile implicate în neînţelegeri, precum şi solicitările lor, poate fi accesată aici şi aici

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici