Opere de Andy Warhol şi Dan Perjovschi, la Licitaţia Lavacow de Artă Contemporană

Opere ale unor artişti importanţi, precum Joan Miró, Andy Warhol, Christo, Jeanne-Claude, Geta Brătescu, Dan Perjovschi, Daniel Spoerri şi Jules Perahim, sunt scoase la licitaţie pe 23 februarie, de la ora 21.00, în evenimentul Contemporary East, Lavacow Auction #9.

224 afișări
Imaginea articolului Opere de Andy Warhol şi Dan Perjovschi, la Licitaţia Lavacow de Artă Contemporană

Opere de Andy Warhol şi Dan Perjovschi, la Licitaţia Lavacow de Artă Contemporană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, publicul poate fi părtaş la meditaţia lui Toni Minge despre copilărie, în lucrarea "Eternal Childhood" (ulei pe pânză, valoare estimativă 1.000 - 1.400 de euro), şi se poate bucura de priveliştea oferită de Maria Bordeanu, în lucrarea sa "Man with a View" (ulei pe pânză, estimare 800 - 1.500 de euro).

De asemenea, poate explora noi modalităţi de a investiga viaţa privată a lui Marcel Duchamp, prin "imaginea-capcană" a dejunului "Eaten by Marcel Duchamp" (serigrafie color pe pânză, estimare 350 - 550 de euro), lucrare reprezentativă pentru cariera internaţională a artistului Daniel Spoerri. "Surrounded Island", insulele împrejmuite ale lui Christo (print cromogenic color, estimare 400 - 600 de euro) sunt o apariţie inedită. Proiectul a presupus înconjurarea a 11 insule din Golful Biscayne, Miami, cu 603.850 metri pătraţi de polipropilenă de culoare roz. Instalaţia creată în 1983 a fost accesibilă publicului timp de două săptămâni.

Literatura apare în prim-plan în lotul "Truman Capote", de Dan Perjovschi (cerneală pe hârtie, valoare estimativă 600 - 900 de euro), şi în "Alice in Wonderland", de Margareta Sterian (guaşă, acuarelă şi cerneală pe hârtie, valoare estimativă 500 - 700 de euro). Salvador Dali se distinge prin lucrarea "Mervilleand his Sons reunited" din seria "The Three Plays by the Marquis de Sade"(cromolitografie, estimare 900 - 1.200 de euro). Pisica Pătrată oferă o nouă viziune asupra creaţiilor inteligente caracteristice spaţiilor vibrante urbane precum Bucureşti în "Untitled (Urban Creature)" (acrilic pe pânză, 700 - 1.200 de euro). La fel de interesant este şi "Man with a Bag", creat de Huszti (acrilic şi ulei pe pânză, estimare 600 - 800 de euro), care propune vizual o confruntare între modernitate şi tradiţie.

Potrivit comunicatului citat, arta reprezintă un mod înţelept de a investi. "Le Cheval de Course", al lui Salvador Dali (placă ceramică, estimare 400 - 700 de euro), este o alegere sigură. Dali reiterează legătura primordială dintre oameni şi animale. Tabloul "Spring Flowers" (ulei pe pânză, estimare 2.500 - 3.500 de euro), de Constantin Piliuţă, nu poate fi omis, având în vedere că acesta este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai postimpresionismului românesc. Un lot valoros este şi "Lighted Shadows", de Joan Miró (cromolitografie, estimare 400 - 600 euro). Acesta a făcut parte din "Lithographe I", un volum din 1972 produs printr-o colaborare cu Editorul Mourlot. Nici lucrarea "Double Marilyn", de Andy Warhol (imprimare serigrafică, estimare 700 - 1.200 de euro) nu ar trebui ignorată, precum nici instalaţia lui Cosmin Haias (instalaţie electrică şi ulei pe pânză, estimare 1.500 - 2.000 de euro).

Evenimentul Contemporary East, Lavacow Auction #9 va avea loc pe 23 februarie, de la ora 21.00, exclusiv online.

Pentru a vedea loturile, a lăsa oferte şi a participa la licitaţie în direct, cei interesaţi pot accesa www.lavacow.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici