Opt filme confirmate la Festivalul de Film de la Berlin

Până în prezent, au fost confirmate opt lungmetraje, din China, Brazilia, Mexic, Marea Britanie, Statele Unite, Polonia şi Germania, care vor fi proiectate la cea de-a 58-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin (7 - 17 februarie), potrivit site-ului Berlinalei.

1 afișare
Imaginea articolului Opt filme confirmate la Festivalul de Film de la Berlin

Opt filme confirmate la Festivalul de Film de la Berlin

Din Germania a fost inclus în competiţie "Kirschblüten - Hanami", de Doris Dörrie, care prezintă povestea lui Rudi, interpretat de Elmar Wepper, un bărbat foarte bolnav, a cărui soţie moare pe neaşteptate. După moartea acesteia, văduvul începe să vadă viaţa ei şi visurile pe care le-a avut dintr-o nouă perspectivă.

Filmul american "There Will Be Blood", de Paul Thomas Anderson, este o adaptare a romanului "Petrolul" scris de Upton Sinclair, o poveste despre viaţa unui miner sărac ce ajunge unul dintre magnaţii petrolului în SUA începutului de secol 20. Filmul beneficiază de interpretarea magistrală a lui Daniel Day-Lewis (Gangs Of New York) şi a fost deja desemnat drept cel mai bun film al anului de Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles.

La şapte ani după ce a fost recompensat cu un Urs de Argint pentru filmul său "Bicicleta din Beijing", chinezul Wang Xiaoshuai revine la Berlinală cu "Zou You" ("In love we trust"), pe care îl va prezenta în premieră mondială, au precizat organizatorii festivalului. Filmul prezintă povestea unei mame care încearcă prin toate mijloacele, chiar şi cele mai neobişnuite, să-şi salveze fiul bolnav de cancer.

Regizorul mexican Fernando Eimbckem, care a participat la Berlinale Talent Campus în 2003, se întoarce cu cel de-al doilea film al său, "Lake Tahoe", povestea unui adolescent care trebuie să facă faţă morţii bruşte a tatălui său.

"Gardens of the Night", o coproducţie Marea Britanie/ SUA, de Damian Harris, descrie povestea a doi copii răpiţi şi ţinuţi prizonieri timp de nouă ani, care după eliberare sunt nevoiţi să stea pe străzi. Din distribuţia filmului fac parte Gillian Jacobs, Evan Ross, Tom Arnold şi John Malkovich.

Andrzej Wajda, care în 2006 a primit premiul Oscar pentru întreaga carieră, va prezenta, în afara competiţiei, filmul său "Katyn", care retrasează masacrul comis de sovietici, în 1940, împotriva a mii de ofiţeri polonezi.

Thriller-ul politic brazilian "Tropa de Elite" ("The Elite Squad"), de José Padilha, va fi proiectat în competiţie. Filmul explorează influenţa mafiei drogurilor asupra locuitorilor săraci ai Braziliei şi dezvăluie corupţia din poliţia militară braziliană.

Lista completă a filmelor în competiţie la Festivalul de la Berlin va fi publicată la jumătatea lunii ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici