Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble, turneu naţional în România

Concertul dedicat sărbătorilor de iarnă al Orchestrei Johann Strauss Ensemble revine pe scenele din România alături de doi invitaţi speciali, soprana Paula Jeckstadt şi baritonul Michael Havlicheck.

211 afișări
Imaginea articolului Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble, turneu naţional în România

Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble, turneu naţional în România

Orchestra Johann Strauss Ensemble sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor va fi prezentat în cadrul turneului naţional „Viena Magic” pe 11 decembrie la Sala Patria din Braşov, pe 12 decembrie la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranţa din Oradea.

Noul concept al concertului, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, pornind de la valsurile iubite de zeci de generaţii şi ajungând la arii de operă ce aparţin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I şi II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuieşte în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul său sub bagheta lui Russel McGregor au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici