"Orfeu şi Euridice" are premiera sâmbătă, în cadrul festivalului UTE

Spectacolul "Orfeu şi Euridice", în regia lui Alexandru Darie, care aduce pe scenă zece actori, un cor de 22 de persoane şi o orchestră, are premiera oficială sâmbătă, în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa (UTE).

71 afișări
Imaginea articolului "Orfeu şi Euridice" are premiera sâmbătă, în cadrul festivalului UTE

Directorul UTE, Alexandru Darie

Spectacolul "Orfeu şi Euridice" a fost realizat în colaborare cu Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" al Operei Naţionale Bucureşti. Muzica este semnată de Adrian Enescu, pe teme din opera omonimă de C.W. Gluck.

În spectacol joacă actori precum Dana Dogaru, Camelia Maxim, Manuela Ciucur, Iuliana Ciugulea, Antoaneta Cojocaru şi Claudiu Stănescu. Muzica din spectacol este asigurată de Orchestra Metropolitană de Cameră Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare şi de corul de cameră Accoustic.

Spectacolul "Orfeu şi Euridice" prezintă o tulburătoare poveste de dragoste, o reinventare a operei clasice "Orfeu şi Euridice" semnată de Christoph Wilibald Glück.

Adrian Enescu rescrie întreaga lucrare folosind variaţiuni pe teme de Gluck şi o îmbogăţeşte cu fragmente originale de muzică contemporană. Într-un decor de excepţie, semnat de Octavian Neculai, într-o atmosferă cu proiecţii video, semnate de Daniel Gontz, spectacolul este o combinaţie inedită de teatru şi operă.

Spectacolul "Orfeu şi Euridice" încheie "Trilogia dragostei", începută de Alexandru Darie în 2005, cu "Triumful dragostei", de Marivaux, şi continuată, în 2007, cu "Ce păcat că-i curvă", după John Ford.

Vineri, va avea loc o repetiţie generală cu public, iar sâmbătă, va fi premiera oficială a spectacolului, ambele reprezentaţii având loc la sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

Festivalul de la Bucureşti este cel mai mare eveniment de gen organizat de Uniunea Teatrelor din Europa, prezentând 27 de spectacole a 22 de trupe din 13 ţări.

Festivalul are loc de pe 11 octombrie până pe 21 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici