"Orfeu şi Euridice", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Spectacolul de operă "Orfeu şi Euridice/ Orfeo ed Euridice", distins cu un premiu Emmy, va fi transmis live, sâmbătă, de la The Metropolitan Opera din New York, în cinematograful The Light din Bucureşti, în cadrul programului "The Met: Live in HD", informează organizatorii.

118 afișări
Imaginea articolului "Orfeu şi Euridice", transmis live într-un cinematograf bucureştean

"Orfeu şi Euridice", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Stephanie Blythe şi Danielle de Niese joacă în cea mai aclamată producţie a anului 2007, a regizorului-coregraf Mark Morris, capodopera lui Gluck, "Orfeu şi Euridice", fiind inclusă în repertoriul Operei Metropolitane din New York începând cu 31 ianuarie 2009.

"O dată într-o generaţie se naşte o astfel de cântăreaţă de operă. Cel mai nou triumf al doamnei Blythe a avut loc vineri seară, la Metropolitan Opera: un portret vocal impresionant şi profund subtil al lui Orfeu", apreciază The New York Times prestaţia mezzo-sopranei Stephanie Blythe.

Transmisiunea live are o durată de 90 de minute şi este regizată pentru cinema de Barbara Willis Sweete, Jay Saks fiind producătorul audio. Gazda serii, Joyce DiDonato, a fost văzută pe marele ecran în rolul Rosinei din "Bărbierul din Sevilla", în sesiunea inaugurală din 2006/2007 a seriei "The Met: Live in HD".

"Orfeu şi Euridice" marchează a şaptea reprezentaţie a sezonului, parte a seriei "The Met: Live in HD", şi va fi transmisă live de la New York via satelit în 500 de cinematografe, centre de artă, universităţi şi muzee din Statele Unite.

Spectacolul va fi proiectat live în high-definition în cinematografele din cele două Americi şi Europa. Peste 100 de localităţi din Canada vor recepţiona spectacolul. "Orfeu şi Euridice" este, totodată, a şasea reprezentaţie a evenimentului "The Met: Live in HD" transmisă live în Europa.

De asemenea, "Orfeu şi Euridice" este al doilea spectacol de operă difuzat live într-un cinematograf din România, după "La Rondine", cu Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, şi face parte dintr-o serie de transmisii live care vor avea loc la The Light pe parcursul întregului an.

Seria "The Met: Live in HD" a avut mai mult de 935.000 de spectatori în sezonul 2007/2008 (la cea de-a doua ediţie), un număr mai mare decât al spectatorilor prezenţi în aceeaşi perioadă de timp în sala de operă Metropolitan din New York.

Seria "The Met: Live in HD" a fost recompensată cu premiul Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie, pentru "neîntrerupta transmisie în HD în cinematografele din lumea întreagă, dovedind dezvoltare şi inovaţie în tehnologia de transmisie".

În sezonul 2008/2009, producţiile "The Met: Live in HD" vor fi văzute în peste 850 de cinematografe echipate digital din 31 de ţări din întreaga lume.

Citeşte şi:

"La Rondine", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici