Patriarhul Daniel: Cu tristeţe am primit vestea trecerii la cele veşnice a lui Adrian Păunescu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite în mesajul său de condoleanţe privind "trecerea la cele veşnice a poetului Adrian Păunescu", că a primit "cu multă tristeţe" această veste.

52 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel: Cu tristeţe am primit vestea trecerii la cele veşnice a lui Adrian Păunescu

Patriarhul Daniel: Cu tristeţe am primit vestea trecerii la cele veşnice a lui Adrian Păunescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Poetul Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, în Basarabia, în prezent Republica Moldova. După studiile primare, a absolvit Colegiul Naţional «Carol I» din Craiova, apoi a studiat filologia la Universitatea din Bucureşti. Domnul Adrian Păunescu debutează ca poet în anul 1960 şi marchează generaţia sa cu versurile şi activitatea depusă în cadrul «Cenaclului Flacăra», pe care l-a înfiinţat şi l-a condus între anii 1973 şi 1985. În cadrul Cenaclului a încurajat şi promovat o cultură accesibilă tuturor, prezentând lucrările sale şi ale tinerilor din Cenaclu, publicului din întreaga ţară. Activitatea sa a fost deseori văzută de regimul comunist ca nefiind conformă cu linia partidului. Opera sa rămâne însă mărturie a talentului său poetic şi a patriotismului său constant şi convingător", spune în mesajul său Patriarhul, transmis sâmbătă.

PF consemnează şi faptul că după anul 1989, Adrian Păunescu s-a implicat activ în viaţa politică, fiind ales senator de Dolj în anii 1992 şi 2000, iar senator de Hunedoara în anul 2004.

"Familia sa, prietenii şi toţi cei care l-au apreciat şi iubit pe domnul Adrian Păunescu, trăiesc astăzi o durere profundă care nu poate fi alinată decât prin rugăciune sfântă, comemorare pioasă şi multă preţuire a operei sale. În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul robului Său Adrian, în lumina iubirii Sale veşnice, iar Dumneavoastră, Stimată Doamnă, familiei îndoliate şi tuturor celor întristaţi să vă dăruiască mângâiere şi întărire sufletească. Veşnica lui pomenire din neam în neam!", spune Patriarhul, care îşi încheie mesajul: "Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici