Patriarhul Daniel şi Regele Mihai ar putea deveni membri de onoare ai Academiei Române

Patriarhul Daniel şi Regele Mihai ar putea deveni membri de onoare ai Academiei Române, în urma votului Adunării Generale a acestui for, care se va reuni, miercuri, pentru a analiza cele două propuneri.

1 afișare
Imaginea articolului Patriarhul Daniel şi Regele Mihai ar putea deveni membri de onoare ai Academiei Române

Patriarhul Daniel şi Regele Mihai ar putea deveni membri de onoare ai Academiei Române

"Avem două propuneri, pentru numirea unor noi membri de onoare ai Academiei Române, ÎPS Daniel şi Regele Mihai. Biroul Prezidiului a făcut aceste propuneri, în urmă cu circa două săptămâni. Membrii Prezidiului Academiei le-au votat în unanimitate, urmând să fie supuse la vot, miercuri, în cadrul Adunării Generale. Votul va fi secret", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Păun Otiman, secretarul general al Academiei Române.

Prezidiul Academiei este format din: Ionel Haiduc - preşedintele Academiei Române, Dan Berindei, Florin Filip, Marius Iosifescu şi Marius Sala - vicepreşedinţi ai Academiei, şi Ioan Păun Otiman - secretar general al forului.

Academia Română are membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare. Numărul total de membri ai Academiei Române, stabilit prin lege, este de 181, iar cel al membrilor de onoare este de 135, din care cel mult 40 din ţară. În prezent, în Academia Română sunt în jur de 90 de membri corespondenţi, peste 80 de membri titulari şi 28 membri de onoare.

Şi Patriarhul Teoctist a fost membru de onoare al Academiei Române, din 1999.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici