Peste 75.000 de site-uri americane au reprodus ilegal articole de ziar, în doar o lună

Peste 75.000 de site-uri americane au reprodus ilegal conţinuturi din diferite publicaţii, ceea ce a adus beneficii grupurilor Google şi Yahoo, potrivit unui studiu realizat de Fair Syndication Consortium, organizaţie ce reuneşte 1.500 de companii media.

111 afișări
Imaginea articolului Peste 75.000 de site-uri americane au reprodus ilegal articole de ziar, în doar o lună

Peste 75.000 de site-uri americane au reprodus ilegal articole de ziar, în doar o lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului, între 15 octombrie şi 15 noiembrie, 75.195 de site-uri au reprodus fără autorizaţie cel puţin un articol dintr-un ziar, parţial sau integral. Pe aceste site-uri au fost găsite 112.000 de reproduceri exacte ale unor articole de ziar.

În medie, fiecare articol a fost reprodus de 4,4 ori, dar numărul de republicări neautorizate ar putea ajunge la 15 în cazul articolelor din ziarele americane importante.

Studiul a fost dat publicităţii cu ocazia unui seminar despre supravieţuirea presei scrise în era internetului, organizat la Washington.

Contrar presupunerilor generale, blogurile nu reprezintă decât 10% din totalul site-urilor care reproduc fără autorizaţie materiale din ziare.

Studiul mai precizează faptul că regiile publicitare ale unor grupuri precum Google sau Yahoo au obţinut profituri în urma republicării ilegale ale articolelor din ziare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici