Petiţie online: Peste 30.000 de oameni cer ca The Washington Post să scrie despre un contract între noul proprietar al publicaţiei şi CIA

Peste 30.000 de persoane au semnat o petiţie pe internet pentru ca publicaţia The Washington Post să îşi informeze cititorii despre faptul că noul ei proprietar, Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, face afaceri cu CIA, au anunţat miercuri semnatarii documentului.

407 afișări
Imaginea articolului Petiţie online: Peste 30.000 de oameni cer ca The Washington Post să scrie despre un contract între noul proprietar al publicaţiei şi CIA

Petiţie online: Peste 30.000 de oameni cer ca The Washington Post să scrie despre un contract între noul proprietar al publicaţiei şi CIA

Administratorii site-ului RootsAction.org intenţionează să depună petiţia la sediul acestui cotidian din capitala americană, miercuri, 15 ianuarie, publicând în acelaşi timp corespondenţa lor cu redactorul-şef al publicaţiei, Martin Baron.

The Washington Post, pe care Jeff Bezos l-a cumpărat în nume propriu în octombrie 2013, publică cu regularitate articole despre spionaj şi, mai ales, dezvăluirile recente ale lui Edward Snowden despre interceptările telefonice americane.

RootsAction.org consideră că renumitul cotidian ar trebui să îşi informeze cititorii despre faptul că gigantul din domeniul distribuţiei online Amazon - care nu deţine acţiuni la acest ziar - a încheiat un contract de stocare de date, în valoare de 600 de milioane de dolari, cu CIA (Agenţia Centrală de Informaţii, serviciul secret al SUA, înfiinţat în 1947).

"Un principiu de bază al jurnalismului este de a publica o informaţie atunci când un proprietar al unui grup media are o legătură financiară importantă cu subiectul unui articol", se afirmă în acea petiţie.

În corespondenţa citată, redactorul-şef al publicaţiei din Washington spune că "ar fi anormal" pentru The Washington Post să citeze grupul Amazon de fiecare dată când menţionează CIA, însă va face acest lucru în articole despre, de exemplu, contractele încheiate de CIA.

"Amazon şi Jeff Bezos nu au nicio legătură, nici nu vor avea vreo legătură cu felul în care noi acoperim subiectul referitor la serviciile de spionaj", a adăugat Martin Baron, care spune că The Washinghton Post "ia deontologia foarte în serios".

"Răspunsurile lui Marty (Martin Baron, n.r.) vorbesc de la sine", a declarat purtătorul de cuvânt al publicaţiei americane.

RootsAction.org se descrie ca fiind "site-ul grupului Action pentru un viitor al progresului", o organizaţie de stânga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici