Petraşcu, Baba, Tonitza şi Pallady - în licitaţie duminică, la Casa Monavissa

Lucrări realizate de artişti precum Gheorghe Petraşcu, Corneliu Baba, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza şi Theodor Pallady vor fi scoase la vânzare duminică, în cadrul licitaţiei Casei Monavissa.

14 afișări
Imaginea articolului Petraşcu, Baba, Tonitza şi Pallady - în licitaţie duminică, la Casa Monavissa

Petraşcu, Baba, Tonitza şi Pallady - în licitaţie duminică, la Casa Monavissa

Potrivit organizatorilor licitaţiei, o lucrare de Gheorghe Petraşcu, intitulată "Marina" şi realizată în ulei pe carton, va fi licitată cu preţul de pornire de 83.000 de lei. Un alt nume important al picturii româneşti, Francisc Sirato, ale cărui lucrări apar rar în licitaţii, va fi prezent în cadrul şedinţei de duminică cu două tablouri - un ulei pe carton, intitulat "Mocan", cu preţul de pornire de 44.000 de lei, şi o acuarelă intitulată "Repaus" - preţ pornire 11.000 de lei.

Samuel Mutzner va fi prezent în cadrul licitaţiei cu lucrarea "Păstoriţa", care are preţul de pornire de 29.000 de lei. De asemenea, o lucrare de Corneliu Baba, "Studiu pentru regele nebun", va fi licitată începând cu preţul de 61.000 de lei.

Printre lucrările cu preţuri de pornire mai mici se numără "Port in Franţa", de Ştefan Popescu, şi "Natură statică cu flori", de Gheorghe Vânătoru, ambele având preţul de pornire 10.000 de lei.

La secţiunea grafică vor fi scoase la lictaţie lucrări de Nicolae Tonitza - preţ de pornire 3.400 de lei, Gheorghe Vânătoru - 2.200 lei, Iosif Iser - 15.000 de lei, Florin Niculiu - 2.500 lei, Theodor Pallady - 3.100 de lei.

Expoziţia cu lucrările incluse în licitaţie va fi deschisă vineri şi sâmbătă, la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare. Licitaţia are loc duminică, în aceeaşi sală, cu începere de la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici