Pianista Dana Borşan, în concert la Sala Radio, pe 15 decembrie

Pianista Dana Borşan concertează, pe 15 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitală, alături de Orchestra de Cameră Radio, la pupitru fiind dirijorul german Christoph Adt.

71 afișări
Imaginea articolului Pianista Dana Borşan, în concert la Sala Radio, pe 15 decembrie

Pianista Dana Borşan, în concert la Sala Radio, pe 15 decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din programul serii fac parte:

  • C. Cannabich - "Sinfonia în si bemol major",

  • W. A. Mozart - "Concert nr. 22 în mi bemol major pentru pian şi orchestră" K 482,

  • I. Holzbauer - "Sinfonia a 10-a în mi major", op. IV nr. 3, şi

  • W. A. Mozart - "Serenada nr. 3 în re major" K 185.

Numele Danei Borşan apare constant, de peste 30 de ani, pe afişele tuturor filarmonicilor din România şi în programe de concert din străinătate. A susţinut în 17 ţări (Germania, Franţa, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, Slovacia, Rusia, Republica Moldova, Bulgaria, China, Ungaria etc.) peste 850 de concerte şi recitaluri. A cântat pe scene de prestigiu din Berlin, Dresda, Stuttgart, Essen, Paris, Bruxelles, Varşovia, Viena, Sydney, Budapesta, Oslo, Hong-Kong, Bologna, Assisi, Aberdeen, Cork etc.

Solistă concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Dana Borşan a încheiat în anul 2006 proiectul "Integrala Concertelor pentru pian şi orchestră de W.A. Mozart", eveniment în premieră în viaţa muzicală românească, ce a constat în concerte suţinute alături de Orchestra de Cameră Radio şi o serie de opt CD-uri apărute sub emblema Editurii Casei Radio. Un alt proiect realizat este "Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de W.A.Mozart", împreună cu violonistul Alexandru Tomescu.

Christoph Adt este laureat al mai multor concursuri internaţionale, printre care şi Concursul Internaţional de Dirijat de la Lugano. A dirijat ansambluri precum: Japan Philharmonic din Tokyo, Orchestra simfonică din Westfalia, Orchestra Radiodifuziunii din Bucureşti, Orchestra Filarmonică Robert Schumann din Chemnitz, Orchestra Radiodifuziunii din Praga şi a Radiodifuziunii din Lugano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici