Piesa 'Harry Potter and the Cursed Child' a dominat gala Olivier Awards 2017, câştigând nouă trofee

Piesa de teatru 'Harry Potter and the Cursed Child' a dominat gala Premiilor Olivier 2017, ce a avut loc duminică la Royal Albert Hall din Londra, câştigând trofee la nouă categorii, în cadrul ceremoniei fiind premiaţi şi Kenneth Branagh, cu premiul special, sau actriţa Billie Piper.

116 afișări
Imaginea articolului Piesa 'Harry Potter and the Cursed Child' a dominat gala Olivier Awards 2017, câştigând nouă trofee

Piesa 'Harry Potter and the Cursed Child' a dominat gala Olivier Awards 2017, câştigând nouă trofee

Piesa de teatru în două părţi - o continuare a poveştii lui Harry Potter, scrisă de romanciera britanică J.K. Rowling, a câştigat nouă premii din cele 11 categorii la care a fost nominalizată în cadrul ceremoniei de la Royal Albert Hall din Londra.

'Cursed Child' a câştigat premiul pentru Cea mai bună piesă, cel mai bun actor în rol principal (Jamie Parker), cel mai bun actor în rol secundar (Anthony Boyle), cea mai bună actriţă în rol secundar (Noma Dumezweni), şi cel mai bun regizor (John Tiffany). De asemenea, piesa lui J.K. Rowling a câştigat şi premiul pentru cel mai bun decor de lumină, cel mai bun sunet şi cea mai bunî scenografie.

Kenneth Branagh a câştigat premiul special pentru contribuţia sa remarcabilă la teatrul britanic, regizorul şi actorul britanic oferind un discurs emoţionant în care a încurajat oamenii să continue să viseze: ''oamenii mă întreabă adesea cum reuşesc, şi iată răspunsul - noi reuşim. Am fost inspirat să îmi urmez visurile şi sfatul meu pentru toţi este: să aveţi visuri mari. Nu sunt greşeli, ci doar lecţii. Putem contribui să ajutăm lumea un pic. Am văzut dovada. Shakespeare avea dreptate: suntem făcut din materia viselor. Vedeţi-vă de voi înşivă şi nu uitaţi să visaţi.”

Dame Judi Dench l-a lăudat pe Kenneth Branagh: ''Sunt extrem de bucuroasă că ai primit acest premiu. Şi te rog să mă angajezi din nou.''

'Groundhog Day' a câştigat premiul pentru cel mai bun musical nou, iar actorul Andy Karl, premiul pentru cel mai bun actor într-un musical, în timp ce actriţa din ' Glee' Amber Riley, premiul pentru cea mai bună actriţă într-un musical, pentru 'Dreamgirls'.

Printre ceilalţi câştigători ai serii s-au numărat Billie Piper, care a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din 'Yerma'.

De asemenea, printre prezentatorii ceremoniei s-au numărat Lin-Manuel Miranda, John Boyega, Nathan Lane, Denise Gough, Andrew Garfield şi Maureen Lipman.

Lista completă a laureaţilor premiilor Olivier 2017 poate fi consultată pe site-ul olivierawards.com.

Premiile Olivier (Laurence Olivier Awards) sunt acordate anual de Society of London Theatre, în semn de recunoaştere a excelenţei în arta dramatică. Iniţial cunoscute ca Society of West End Theatre Awards, aceste distincţii au fost redenumite în 1984 în onoarea actorului britanic Lawrence Olivier. Premiile au fost acordate pentru prima dată în 1976 şi sunt considerate echivalentul britanic al premiilor Tony din Statele Unite şi Molière din Franţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici