"Podul de Flori", în regia lui Thomas Ciulei, în competiţia Festivalului Cinéma du Réel

Filmul documentar de lungmetraj "Podul de Flori", în regia lui Thomas Ciulei, a fost selecţionat în competiţia internaţională a festivalului Cinéma du Réel, a aflat la cea de-a 30-a ediţie, informează Europolis.

3 afișări
Imaginea articolului "Podul de Flori", în regia lui Thomas Ciulei, în competiţia Festivalului Cinéma du Réel

"Podul de Flori", în regia lui Thomas Ciulei, în competiţia Festivalului Cinéma du Réel

Festivalul va avea loc între 7 şi 18 martie 2008, la Centrul Pompidou din Paris.

"Podul de Flori", o coproducţie româno-germană între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică a Ministerului Culturii şi Ciulei Films Germania, a câştigat concursul Centrului Naţional al Cinematografiei din anul 2005 şi a fost turnat între ianuarie şi aprilie 2007. Documentarul pune în scenă personaje reale care îşi interpretează propria lor poveste.

Axat în jurul familiei Arhir din satul Acui, Republica Moldova, filmul îşi propune să redea lupta pentru existenţă a unor oameni aflaţi între două lumi: Costică Arhir s-a întors în sat să lucreze pământul şi să-şi crească cei trei copii, soţia lui munceşte de patru ani în Italia, încearcă să strîngă bani pentru educaţia copiilor pe care nu i-a văzut de când a plecat. Situaţia familiei Arhir este departe de a fi singulară - în Republica Moldova, în jur de 50% din forţa de muncă este plecată în străinătate.

Thomas Ciulei a mai realizat, printre altele, "Asta e" (2001), portretul a trei generaţii de locuitori ai Deltei Dunării, şi "Graţian" (1995), povestea unui om despre care locuitorii din satul bihorean Izbuc cred că este priculici de lup. În timp ce "Asta e", o coproducţie româno-germană, a fost prezentată la peste 50 de festivaluri internaţionale şi a obţinut premii în Grecia, Olanda, Italia şi Franţa, "Graţian" a primit premiul criticii de film germane la Duisburg, menţiunea Joris Ivens, premiul oraşului Munchen etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici