Poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, la Târgul de Carte de la Madrid

Poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu vor participa la Târgul de Carte din Retiro, Madrid, aceasta fiind a treia participare consecutivă a României cu stand propriu la acest eveniment care va începe vineri şi se va încheia pe 15 iunie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

150 afișări
Imaginea articolului Poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, la Târgul de Carte de la Madrid

Poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, la Târgul de Carte de la Madrid (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

În 2012, ICR Madrid a reuşit să impună pentru prima dată prezenţa României la Târgul de Carte din Retiro, Madrid, cel mai mare eveniment de profil din Spania. Este vorba despre un târg desfăşurat pe aleile Parcului Retiro timp de trei săptămâni, la care participă cele mai importante edituri şi librării din Spania, cu cărţi din toate literaturile lumii şi cu numeroşi scriitori invitaţi. Târgul din Retiro este, de asemenea, cel mai vechi eveniment dedicat cărţii din Spania, ajungând anul acesta la a 73-a ediţie.

ICR Madrid reuneşte un număr impresionant de cărţi româneşti traduse în Spania, cărţile fiind puse în vânzare cu preţuri în euro şi reduceri.

Invitaţii acestei ediţii sunt poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, dar şi traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu.

Astfel, pe 5 iunie va fi organizată o întâlnire-dezbatere în jurul antologiei de poezie românească "Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea", ediţie bilingvă de Cătălina Iliescu Gheorghiu, publicată de editura Vaso Roto, în 2013.

Probabil cea mai amplă antologie de poezie românească contemporană publicată în Spania până astăzi, volumul prezintă o selecţie de autori care cuprinde nume consacrate ca Ileana Mălăncioiu, Denisa Comănescu, Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu, Mircea Cărtărescu, dar şi foarte tineri poeţi români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici