"Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul Institutului American de Film

Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, va fi prezentat în selecţia oficială a Festivalului Institutului American de Film (AFI Fest), desfăşurat între 30 octombrie şi 7 noiembrie, la Los Angeles, informează variety.com.

9 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul Institutului American de Film

"Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul Institutului American de Film (Imagine: Mediafax Foto)

Selecţia oficială AFI Fest mai include pelicule precum:

"Looking for Eric", de Ken Loach,

"Bellamy", de Claude Chabrol,

"Everyone Else", de Maren Ade,

"The Last Station", de Michael Hoffman,

"Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire", de Lee Daniels,

"Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", de Werner Herzog,

filmul sud-corean "Mother", de Bong Joon-ho,

filmele din trilogia "Red Riding", semnate de Julian Jarrold, James Marsh şi, respectiv, Anand Tucker,

"Trash Humpers", de Harmony Korine, şi

două coproducţii franco-italiene - "Un prophète", de Jacques Audiard, şi "Vincere", în regia lui Marco Bellocchio.

"Aceste prime 12 titluri oferă o minunată privire orientativă asupra selecţiei noastre, care cuprinde filmele importante din acest an", a spus directorul artistic al festivalului, Rose Kuo.

"Ele reprezintă o diversitate de voci şi ne mândrim că le putem aduce în premieră publicului din Los Angeles", a mai spus el.

Filmele vor fi proiectate la Chinese Theater şi Hollywood Roosevelt Hotel, între 30 octombrie şi 5 noiembrie, în timp ce proiecţiile din ultimele două zile ale AFI Fest vor avea loc la Santa Monica, în colaborare cu American Film Market.

La ediţia de anul acesta a AFI Fest va debuta programul "See a Film on Us", prin care cinefilii vor avea posibilitatea să intre gratuit la proiecţiile de gală, în limita locurilor disponibile.

La acest eveniment sunt, de obicei, prezentate în premieră pentru publicul din Los Angeles filme care au circulat pe la celelalte festivaluri în timpul anului şi care sunt/au şansa să fie propuse la Oscar.

Festivalul organizat de Institutul american de Film reprezintă, de fapt, o ocazie de promovare pentru aceşti potenţiali concurenţi la renumitele premii acordate de Academia americană.

"Poliţist, adjectiv" este propunerea României la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici