"Poliţist, Adjectiv", prezentat la 12 festivaluri internaţionale - VIDEO

Lungmetrajul "Poliţist, Adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, care este propunerea României la Oscar 2010, va fi prezentat în 12 festivaluri internaţionale în următoarele luni, printre acestea numărându-se Filmfest Hamburg, Morelia Film Festival din Mexic şi IFF Tomorrow din Rusia.

23 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, Adjectiv", prezentat la 12 festivaluri internaţionale - VIDEO

"Poliţist, Adjectiv", prezentat la 12 festivaluri internaţionale - VIDEO

Anca Romanescu, publicistul filmului, a declarat pentru MEDIAFAX că "Poliţist, Adjectiv" va fi prezentat în competiţiile:

Vukovar Film Festival din Croaţia (26 - 30 august),

Toronto International Film Festival (10 - 19 septembrie),

Morelia International Film Festival din Mexic (3 - 11 octombrie),

International Film Festival Tomorrow din Rusia (16 - 19 octombrie),

Filmfest Hamburg (24 septembrie - 3 octombrie),

Warsaw Film Festival din Polonia (9 - 18 octombrie),

Antalya International Film Festival (10 - 17 octombrie),

Viennale International Film Festival (22 octombrie - 4 noiembrie),

Sevilla Film Festival (6 - 14 noiembrie) şi

Golden Horse din Taiwan (6 - 26 noiembrie).

Pe 11 octombrie, cel mai recent lungmetraj al lui Porumboiu va fi proiectat la Munich Filmmuseum din Germania.

"Poliţist, Adjectiv" este propunerea din acest an a României la premiile Oscar 2010, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza".

Anul acesta, pentru pelicula regizată de Porumboiu a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

"Poliţist, adjectiv" a primit şi Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de anul acesta, urmat de premiul Age D'Or la Festivalul Internaţional de Film din Belgia.

Presa internaţională a întâmpinat filmul lui Porumboiu cu articole şi cronici foarte bune.

Prestigioasa publicaţie New York Times scria: "Această meditaţie asupra autorităţii şi conştiinţei a rulat în afara competiţiei la Cannes, deşi este unul dintre cele mai bune filme ale festivalului din acest an".

Criticul de film Wesley Morris scria pentru publicaţia Boston: "Film poliţist în aparenţă, «Poliţist, adjectiv» se transformă brusc într-o altfel de investigaţie, una despre funcţie versus filosofie şi care are drept element cheie consultarea dicţionarului. Nu cred că, vreodată, definiţia unui cuvânt a fost, în acelaşi timp, plină de suspans şi cu adevărat amuzantă, ca aici. La Corneliu Porumboiu, discursul face ca filmul să fie deschis, aducându-l aproape de măreţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici