"Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va rula în SUA

Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, va rula în cinematografele americane din 23 decembrie, fiind disponibil şi prin intermediul serviciilor VOD (video-on-demand) Festival Direct şi Sundance Selects ale IFC Films, deţinătorul drepturilor de distribuţie pentru SUA, informează ifc.com.

39 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va rula în SUA

"Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va rula în SUA (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

IFC Films a anunţat, la sfârşitul lunii august, că a achiziţionat drepturile de distribuţie în Statele Unite a lungmetrajului "Poliţist, Adjectiv", de Corneliu Porumboiu.

"Poliţist, adjectiv", care este propunerea României la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza, în 2010, a fost prezentat recent la:

Festivalul Internaţional de Film de la New York (25 septembrie - 11 octombrie),

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (10 - 19 septembrie),

Morelia International Film Festival din Mexic (3 - 11 octombrie),

International Film Festival Tomorrow din Rusia (16 - 19 octombrie),

Filmfest Hamburg (24 septembrie - 3 octombrie),

Festivalul de Film de la Varşovia (9 - 18 octombrie),

Antalya International Film Festival (10 - 17 octombrie),

Festivalul Internaţional de Film de la Chicago (8 - 22 octombrie) şi

Festivalul Internaţional de Film de la Viena (22 octombrie - 4 noiembrie)

Totodată, pelicula urmează să fie prezentată şi la Sevilla Film Festival (6 - 14 noiembrie) şi Golden Horse din Taiwan (6 - 26 noiembrie).

"Poliţist, adjectiv" este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu, după "A fost sau n-a fost?", care a câştigat Camera d'Or pentru debut şi premiul distribuitorilor de film - Label Europe - la Festivalul de Film de la Cannes, în 2006, şi a primit peste 20 de distincţii la evenimente de gen din întreaga lume, fiind distribuit în peste 30 de ţări.

Anul acesta, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", Porumboiu a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

"Poliţist, adjectiv" a primit şi Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2009, urmat de premiul Age D'Or, la Festivalul Internaţional de Film din Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici