Poliţiştii au audiat mai multe persoane în cazul sesizării privind spargerea sediului Realitatea

Poliţiştii Secţiei 2 au audiat, luni, mai multe persoane în cazul sesizării privind spargerea sediului Realitatea Media din Casa Presei, reprezentanţii societăţii Asesoft declarând că au notificat postul de televiziune să elibere spaţiul, fapt infirmat de reprezentanţii postului TV.

310 afișări

Secţia 2 Poliţie a fost sesizată, luni dimineaţă, prin Sistemul de Urgenţă 112, "de către preşedintele executiv al unui post de televiziune", despre faptul că în noaptea de duminică spre luni sediul postului a fost spart şi au dispărut mai multe documente. Acesta a indicat ca principali suspecţi "angajaţi ai unei societăţi comerciale cu care postul de televiziune se află într-un litigiu civil", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

La faţa locului a mers o echipă de cercetare, care a efectuat activităţi criminalistice şi audieri.

Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea postul de televiziune este ocupat în baza unui contract de închiriere între firma reclamată şi proprietarul clădirii, aceasta subînchiriind spaţiul, la rândul ei, cu acordul proprietarului.

"Reprezentanţii societăţii comerciale reclamate declară că au notificat postul de televiziune în cauză să elibereze spaţiul deţinut, fapt infirmat de reprezentanţii postului de televiziune", a precizat Poliţia Capitalei

Un reprezentant al societăţii private de securitate care asigură paza sediului a declarat că, pe timpul nopţii, în locaţie au fost prezenţi mai mulţi angajaţi ai societăţii comerciale reclamate, care ar fi transportat "mai mulţi saci încărcaţi, posibil, cu documente".

Reprezentanţii postului de televiziune au precizat că după inventariere vor comunica cu exactitate ce bunuri le lipsesc.

Poliţia Capitalei a precizat că cercetările în cazul acestei sesizări sunt continuate de poliţiştii Secţiei 2, cu privire la cele reclamate şi pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în noaptea de duminică spre luni, din fostul sediu al postului Realitatea TV au fost luate documente şi ştampile, cu două dube cu numere de Prahova.

"Cum poţi da o spargere într-un sediu unde sunt toate televiziunile, toate ziarele (...) e (un imobil, n.r) al statului, păzit cu bodyguarzi proprii, cu stat, şi cu toate instituţiile? Poţi să dai o spargere, să pleci cu două dube cu acte şi cu ştampile... Eu, personal, care nu cred în teoria conspiraţiei şi o refuz cu desăvârşire, pot doar să spun că încep să-mi pun nişte semne de întrebare, nu am ce să mai spun", a afirmat Elan Schwartzenberg.

El nu a spus cine a fost în spatele acestei "spargeri", însă a precizat că, din informaţiile sale, dubele aveau numere de Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici