"Poştaşii greci din mediul rural şi indicaţiile «franco»" - cel mai ciudat titlu de carte

"Poştaşii greci din mediul rural şi indicaţiile «franco»" a fost desemnat cel mai ciudat titlu de carte din ultimii 30 de ani, în urma unui sondaj realizat de revista Bookseller, surclasând "Oameni care nu ştiu că sunt morţi" şi "Cum să eviţi navele gigant".

45 afișări
Imaginea articolului "Poştaşii greci din mediul rural şi indicaţiile «franco»" - cel mai ciudat titlu de carte

"Poştaşii greci din mediul rural şi indicaţiile «franco»" - cel mai ciudat titlu de carte

Cartea câştigătoare - o prezentare a sistemului poştal din Grecia -, semnată de Derek Willan, a adunat 13% din cele o mie de voturi exprimate pentru alegerea celui mai bizar titlu din ultimii 30 de ani.

Titlurile nominalizate au fost cele care au câştigat ediţiile anuale ale competiţiei, ce a debutat în 1978.

"Poştaşii au făcut furori. Înainte de începerea turneului, favoritul era câştigătorul primei ediţii - «Lucrările celui de-al Doilea Workshop dedicat Nudităţii la Şoareci»", a spus Horace Bent, custodele Diagram Prize.

Oameni care nu ştiu că sunt morţi», a lui Gary Leon, a fost, de asemenea, favorită, aflându-se în topul preferinţelor timp de trei săptămâni", a adăugat el.

Un alt titlu favorit, care însă nu a avut succes în competiţia finală, a fost "Cum să-ţi asiguri calul împotriva bombardamentelor".

Premiul pentru cel mai năstruşnic titlu de carte a fost iniţiat în 1978, la Târgul de Carte de la Frankfurt, ca o metodă de a alunga plictiseala.

Dintre titlurile apărute în 2008, câştigător a fost ales "Dacă vrei să închizi o relaţie, începe prin a-ţi apropia picioarele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici