Premii pentru spectacolul "Revizorul", la Festivalul Naţional de Comedie

George Mihăiţă a primit, pentru rolul din spectacolul "Revizorul", premiul de cel mai bun actor, la ediţia a XIX-a Festivalului Naţional de Comedie, care s-a desfăşurat la Galaţi, în perioada 14-21 octombrie.

6 afișări
Imaginea articolului Premii pentru spectacolul  "Revizorul", la Festivalul Naţional de Comedie

Premii pentru spectacolul "Revizorul", la Festivalul Naţional de Comedie

"Revizorul" de N.V. Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele, a primit şi premiul pentru scenografie, realizată de Lia Mantoc.

Juriul Festivalului Naţional de Comedie, care a acordat cele două distincţii Teatrului de Comedie, a fost format din: regizorul Cristian Hadjiculea, directorul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, actriţa Irina Petrescu, criticul de teatru Oltiţa Cîntec, Marius Zarafescu din partea Ministerului Culturii şi Cultelor şi Sergiu Tofan, reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi.

Teatrul de Comedie a obţinut trei premii cu piesa "Revizorul" şi la JoakimInterFest din Serbia. Spectacolul "Revizorul" a fost desemnat cel mai bun spectacol din festival, în timp ce Horaţiu Mălăele a luat trofeul pentru cea mai bună regie, iar George Mihăiţă a fost premiat la secţiunea cel mai bun actor.

"Revizorul" a fost jucat în această vară şi la Festivalul Fringe de la Edinburgh, Scoţia. Spectacolul a fost notat cu patru stele din cinci de publicaţia The Times,si a primit critici favorabile din partea cotidianului britanic The Independent .

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Comedie a adus la Galaţi nouă trupe din Bucureşti, Brăila, Botoşani, Piatra Neamţ, Lugoj şi Galaţi. Pe scena festivalului s-au jucat şi piesa lui Eugen Ionesco "Cântăreaţa cheală", de Anca Maria Colteanu, spectacolul "Sânziana şi Pepelea", în regia lui Dan Tudor, dar şi "Sâmbătă, duminică, luni", de Dinu Cernescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici