Premiile Emmy 2010 ar putea fi ultimele transmise la televiziune

Premiile Primetime Emmy 2010 ar putea fi difuzate pentru ultima oară în direct la televiziune anul acesta, dacă Academy of Television Arts & Sciences (ATAS), instituţia care organizează evenimentul, nu reuşeşte să revândă licenţa pentru transmisia galei.

41 afișări
Imaginea articolului Premiile Emmy 2010 ar putea fi ultimele transmise la televiziune

Premiile Emmy 2010 ar putea fi ultimele transmise la televiziune (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Contractul dintre Academy of Television Arts & Sciences şi cele patru mari televiziuni americane CBS, ABC, NBC şi FOX va expira anul viitor, ceea ce ar putea face ca ediţia din 2010 a Primetime Emmy Awards să fie ultima transmisă la televiziune.

Licenţa pentru transmisia acestor premii este una dintre principalele surse de venit pentru finanţare programelor ATAS. Date fiind audienţele mici ale transmisiunii evenimentului, ATAS are probleme cu vinderea licenţei pentru difuzarea ceremoniei de acordare a premiilor.

"Aceasta este o provocare, o problemă, dar nu este ceva imposibil. Eu cred lumea televiziunii nu ar fi la fel fără ceva aşa de frumos ca evenimentul Emmy", a declarat John Shaffner, directorul ATAS.

Potrivit lui Shaffner, instituţia caută noi parteneri de distribuţie, dar este în continuare interesată de partenerii tradiţionali din lumea televiziunii.

Ediţia din 2009 a premiilor Emmy a avut cea mai mare audienţă din ultimii trei ani, datorită în mare parte atitudinii îndrăzneţe a prezentatorului show-ului Neil Patrick Harris.

Premiile Emmy 2010 vor fi transmise în direct de postul TV NBC pe 29 august, mai devreme decât de obicei.

Primetime Emmy Awards sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences ca o recompensă a excelenţei programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, premiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "Premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

The Primetime Emmy se acordă, în general, la mijlocul lunii septembrie, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Ele sunt difuzate, prin rotaţie, de cele patru posturi majore de televiziune din Statele Unite - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici