Premiile Festivalului de Film de la Roma, de cinci ori mai mici decât la ediţiile precedente

Festivalul Internaţional de Film de la Roma a redus drastic valoarea trofeului principal al evenimentului, premiul Marco Aurelio d'Oro, de la 200.000 de euro la 40.000 de euro, informează screendaily.com.

23 afișări
Imaginea articolului Premiile Festivalului de Film de la Roma, de cinci ori mai mici decât la ediţiile precedente

Premiile Festivalului de Film de la Roma, de cinci ori mai mici decât la ediţiile precedente

În anii precedenţi, valoarea ridicată a premiilor oferite de acest festival, înfiinţat în 2006, a reprezentat una dintre caracteristicile principale ale evenimentului.

Organizatorii au refuzat să comenteze motivele pentru care au decis să micşoreze valoarea premiului principal.

În 2008, câştigătorii premiului publicului şi al premiului juriului au primit câte 106.500 de euro.

Organizatorii secţiunilor "Extra" şi "Alice in The City" vor continua să acorde premii în valoare de 10.000 de euro fiecăruia dintre cei trei câştigători care vor fi desemnaţi în 2009.

Regizorul Milos Forman va prezida juriul ediţiei din 2009, din care mai fac parte arhitectul italian Gae Aulenti şi regizorul Gabriele Muccino.

Acestora li se vor adăuga, potrivit anunţului de joi al organizatorilor, cineastul Senta Berger, de la Academia de Film Germană, scenaristul francez Jean-Loup Dabadie, scriitoarea algeriană Assia Djebar şi regizorul rus Pavel Lungin.

A patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma va avea loc în perioada 15 - 23 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici