Premiul pentru muzică de cameră, retras de organizatorii "George Enescu"

Megyeri Krisztina, câştigătoare a premiului pentru muzică de cameră de la Concursul Internaţional "George Enescu", a fost descalificată, retrăgându-i-se premiul, deoarece lucrarea cu care a participat în concurs nu a fost prezentată în primă audiţie, aşa cum prevede regulamentul.

1 afișare
Imaginea articolului Premiul pentru muzică de cameră, retras de organizatorii "George Enescu"

Premiul pentru muzică de cameră, retras de organizatorii "George Enescu"

Juriul secţiunii de compoziţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" a retras premiul acordat Krisztinei Megyeri pentru muzică de cameră, în urma descoperirii unei încălcări a condiţiilor de înscriere în concurs. Ea s-a prezentat în concurs cu lucrarea "Le jardin etranger" pentru voce solo şi ansamblu de cameră, care a fost prezentată în primă audiţie mondială pe 19 noiembrie, la Theatre du Chatelet, Paris, informează organizatorii festivalului.

Potrivit regulamentului concursului, "lucrările participante nu trebuie să fi fost executate în public".

Astfel, juriul a hotărât ca premiul Concursului de compoziţie "George Enescu" 2007, secţiunea muzică de cameră, să fie acordat concurentului clasat pe locul al doilea, Hu Xiao-ou, cu piesa "Sounds of Meditation".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici