Prima biografie completă a lui Garcia Marquez, lansată la Bookfest

Prima biografie completă a scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez va fi lansată de Editura Litera Internaţional în ultima zi a salonului de carte Bookfest, care se desfăşoară la Bucureşti, de miercuri până duminică.

177 afișări
Imaginea articolului Prima biografie completă a lui Garcia Marquez, lansată la Bookfest

Prima biografie completă a lui Garcia Marquez, lansată la Bookfest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La eveniment vor participa criticul literar Dan C. Mihăilescu şi scriitorul Sorin Mărculescu.

"Gabriel Garcia Marquez. O viaţă" este singura biografie "tolerată" de Marquez, o carte la care biograful oficial, Gerald Martin, a lucrat timp de 17 ani şi în paginile căreia cititorii vor descoperi amănunte importante, inedite şi spumoase din viaţa celebrului scriitor columbian.

"Am lucrat la această biografie timp de şaptesprezece ani. Contrar opiniilor tuturor celor cu care am discutat la începutul acestui proiect, m-am întâlnit cu omul meu la doar câteva luni după ce am început să lucrez şi, deşi nu se poate spune că deborda de entuziasm, a fost prietenos, ospitalier şi tolerant. Chiar şi aşa, de câte ori am fost întrebat dacă biografia mea este una autorizată, răspunsul meu a fost întotdeauna acelaşi: «Nu, nu este o biografie autorizată, este o biografie tolerată»", spune autorul.

"Cu toate astea, spre surprinderea şi recunoştinţa mea, Gabriel García Márquez însuşi a spus presei internaţionale, în 2006, că sunt biograful său «oficial». Probabil că asta mă face singurul său biograf tolerat în mod oficial! A fost o deosebită onoare", mai povesteşte Gerald Martin.

În toţi aceşti ani de lucru la biografie, pe lângă discuţiile cu Garcia Marquez, Gerald Martin a intervievat peste 300 de persoane apropiate lui Marquez, printre acestea numărându-se Fidel Castro, Felipe Gonzales, scriitori precum Carlos Fuentes, Mario Vargas Llosa, Alvaro Mutis, familia, agenţi literari şi cei mai buni prieteni şi colaboratori.

Volumul conţine şi 16 pagini de fotografii cu Garcia Marquez, în diferite ipostaze şi împrejurări, împreună cu familia şi prietenii.

Editura Litera va avea la Bookfest un stand de circa 100 de metri pătraţi şi va prezenta peste 350 de titluri din binecunoscutele colecţii de enciclopedii, dicţionare, cărţi pentru copii, cărţi practice şi cărţi de călătorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici