Primetime Emmy Awards 2015: Mai multe producţii nominalizate la categoriile "dramă" şi "comedie"

Academia de televiziune, arte şi ştiinţe din Statele Unite ale Americii, instituţia care decernează premiile Primetime Emmy, a decis să mărească la şapte numărul producţiilor nominalizate la categoriile "dramă" şi "comedie" începând cu ediţia din 2015.

223 afișări
Imaginea articolului Primetime Emmy Awards 2015: Mai multe producţii nominalizate la categoriile "dramă" şi "comedie"

Primetime Emmy Awards 2015: mai multe producţii nominalizate la categoriile "dramă" şi "comedie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut vineri de Academy of Television Arts & Sciences. Instituţia americană a spus că a adoptat mai multe revizuiri ale regulamentului său de decernare a premiilor Primetime Emmy cu scopul de a reflecta într-o mai bună măsură schimbările care se produc în industria de televiziune. Astfel, categoriile "cel mai bun serial-dramă" şi "cel mai bun serial-comedie/ musical" vor include câte şapte producţii TV, în loc de şase ca până în acest an.

Serialele de comedie vor fi definite prin show-uri cu episoade de maximum 30 de minute, în timp ce serialele dramatice vor fi definite prin producţii cu episoade de peste 30 de minute.

Acest lucru înseamnă că seriale precum "Orange Is The New Black", produs de platforma Netflix, nu vor mai putea fi nominalizate la categoria "cel mai bun serial-comedie/ musical". Producătorii acestor seriale vor putea să îşi înscrie producţiile într-o categorie alternativă, au precizat reprezentanţii Academy of Television Arts & Sciences.

Categoria destinată mini-seriilor TV a fost redenumită şi va purta numele "limited series" şi va include producţii de televiziune care au două sau mai multe episoade cu o durată totală de cel puţin două ore şi jumătate, spun "o poveste completă şi non-recurentă" şi nu vor continua povestea, nici nu vor conţine aceleaşi persoane, în sezoanele următoare.

Acest fapt înseamnă că producţii precum "Luther", realizată de BBC America, şi "Sherlock", realizată de PBS, nu vor fi eligibile în această categorie, întrucât ambele conţin aceleaşi personaje şi în sezoanele următoare.

Alte schimbări ale regulamentului de eligibilitate includ scindarea categoriei rezervate serialelor de varietăţi în două categorii: Outstanding Variety Talk, al cărei câştigător va fi anunţat în gala Primetime Emmy, şi Outstanding Variety Sketch, al cărei câştigător va fi premiat într-o gală separată, Creative Arts Emmy Awards.

Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2015 va avea loc pe 20 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici