Procesul dintre Chilian şi Ministerul Culturii, amânat (Video)

Procesul dintre Florin Chilian şi Ministerul Culturii şi Cultelor a fost amânat pentru 2 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti admiţând, joi, cererea de a acorda un alt termen pentru ca părţile să studieze motivele de apel.

17 afișări
Imaginea articolului Procesul dintre Chilian şi Ministerul Culturii, amânat (Video)

Procesul dintre Chilian şi Ministerul Culturii, amânat (Imagine: Mediafax Foto)

În februarie, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea muzicianului, prin care acesta cerea daune de un milion de euro cu titlu de despăgubiri pentru drepturile de autor ale piesei "Zece".

Artistul critică soluţia instanţei de fond pentru "netemeinicie şi nelegalitate", solicitând, astfel, Curţii de Apel Bucureşti schimbarea în tot a sentinţei pronunţate şi admiterea cererii de chemare prin care s-a solicitat constatarea încălcării de către Ministerul Culturii şi Cultelor a drepturilor de autor conexe, precum şi obligarea la plata despăgubirilor în valoare de 3.306.000 de lei.

În luna mai, anul trecut, Florin Chilian a deschis acţiunea în instanţă împotriva Ministerului Culturii şi Cultelor, cerând justiţiei să constate încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe asupra compoziţiei muzicale "Zece", folosită de GMP în 2005 pentru realizarea campaniei "Mai bine o carte".

Potrivit lui Chilian, spotul de promovare a campaniei a fost difuzat fără ca el să cesioneze drepturile de autor şi conexe asupra piesei "Zece" şi fără să-şi fi dat acordul scris în vederea folosirii compoziţiei muzicale ce-i aparţine.

În acest sens, artistul a cerut despăgubiri de un milion de euro pentru că MCC i-ar fi încălcat drepturile de autor.

Florin Chilian - "Zece"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici