Procura prin care Codruţ Marta l-a desemnat pe Adrian Marta să sesizeze CNA este din 2012, nu din 2013

Procura prin care Codruţ Marta a desemnat persoana - pe Adrian Marta - care să îl reprezinte în adunarea acţionarilor societăţii Glasul Aradului SRL, care a cerut CNA cedarea unui radio către o altă societate, a fost încheiată în 2012, nu în 2013, aşa cum s-a afirmat iniţial în şedinţa CNA de joi.

630 afișări
Imaginea articolului Procura prin care Codruţ Marta l-a desemnat pe Adrian Marta să sesizeze CNA este din 2012, nu din 2013

Codruţ Marta

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în prima parte a şedinţei de joi, o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licenţei audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului către societatea Joy Media Enterprise.

Potrivit documentelor depuse la CNA şi prezentate membrilor Consiliului de Răzvan Frînculescu, şef al Biroului Licenţe - Autorizări din CNA, asociaţii societăţii Glasul Aradului SRL sunt: Twenty Two Media SRL (50%) şi Marta Codruţ Alexandru (50%). Asociaţii Twenty Two Media SRL sunt: Roţiu Dan-Alex (52,4%) şi Ivan Alexandru (47,6%), conform informaţiilor de pe site-ul CNA.

Pe de altă parte, Maria Muntean este asociatul unic al societăţii Joy Media Enterprise SRL, care ar fi urmat să preia postul de radio Glasul Aradului, dacă CNA ar fi aprobat acest lucru.

Potrivit lui Răzvan Frînculescu, la CNA a fost depusă o hotărâre a adunării generale a asociaţilor societăţii Glasul Aradului SRL Arad, care doreşte cedarea licenţei pentru postul de radio. Potrivit relatărilor din şedinţa de joi ale lui Răzvan Frînculescu şi ale Constanţei Mateianu, şef al Serviciului Juridic şi Reglementări, în document se spunea că la respectiva adunare generală a asociaţilor au participat cei doi reprezentanţi ai Twenty Two Media SRL, în timp ce Marta Codruţ a fost reprezentat de Alexandru Codruţ (ulterior, CNA a precizat că de fapt Adrian Marta a fost cel împuternicit, n.r.), printr-o procură specială. În şedinţa CNA de joi, despre această procură a fost spus o dată că a fost datată 23 ianuarie 2013 şi altă dată că a fost datată 23 februarie 2013. La dosarul depus la CNA, însă, nu a fost depusă această procură specială.

Codruţ Marta este, însă, dat în urmărire naţională şi internaţională din mai 2012.

După şedinţa de joi, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a dat un comunicat de presă, potrivit căruia procura este datată 23 ianuarie 2012.

"Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 07 martie 2013, s-a aflat cedarea licenţei audiovizuale aparţinând S.C. Glasul Aradului S.R.L. către S.C. Joy Media Enterprise S.R.L. Arad. În cazul S.C. Glasul Aradului S.R.L., acţionariatul este 50% Codruţ Marta şi 50% S.C. Twenty Two Media S.R.L. În data de 04 martie 2013, la Biroul Licenţe al CNA s-a primit de la dl. Adrian Burdusa, împuternicit al administratorului S.C. Glasul Aradului S.R.L., dl. Buzna Gabriel, dosarul privind solicitarea de cedare a licenţei audiovizuale care cuprindea: Hotărârea nr. 2/26.10.2012 care făcea vorbire de reprezentarea d-lui Codruţ Marta prin dl. Adrian Marta (fratele lui Codruţ Marta, potrivit relatărilor din presă, n.r.) în baza procurii speciale atestate sub nr. 02/23.01.2012 şi Hotărârea nr. 1/22.02.2013, unde s-a aprobat cesiunea în lipsa d-lui Codruţ Marta", se spune în comunicatul CNA.

Potrivit comunicatului, "în data de 22 februarie 2013, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, în lipsa asociatului Codruţ Marta, şi s-a hotărât aprobarea cesiunii doar cu 50% din voturi".

"Cu 4 luni înainte, în octombrie 2012, Codruţ Marta a fost reprezentat legal de Adrian Marta în baza unei procuri speciale care nu fost ataşată la dosarul depus la CNA", se spune în comunicat.

Potrivit documentului citat, în şedinţa de joi a CNA, "la momentul discutării acestei solicitări de cedare a licenţei audiovizuale, Preşedintele CNA a verificat dacă există avizul Serviciului Juridic pe dosar şi a constatat că există doar menţiunea că societatea S.C. Glasul Aradului S.R.L. figurează cu obligaţii de plată la buget în valoare de 73.000 de lei şi, în plus, că nu au fost sesizate organele abilitate, având în vedere că dl. Codruţ Marta este urmărit naţional şi internaţional. Şedinţa publică s-a întrerupt pentru verificări suplimentare", se spune în comunicat.

Totodată, CNA precizează în comunicat că, joi, în jurul orei 13.30, în urma relatărilor din presă, Direcţia de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a autosesizat şi a cerut CNA predarea întregii documentaţii.

După şedinţa CNA, Laura Georgescu a declarat, pentru presă, că dosarul referitor la radioul la care este acţionar Codruţ Marta, ajuns în discuţia membrilor CNA joi, "a avut o hibă la punctul de vedere al Oficiului Juridic". "Şi a ajuns nefiresc la noi pe ordinea de zi, fără să fie imediat anunţate organele competente. S-a dat un aviz în care se preciza doar că respectiva societare are datorii la bugetul de stat de 73.000 de lei, câtuşi de puţin că avem de a face cu un acţionar urmărit naţional şi internaţional şi cu două hotărâri ale AGA, la diferenţă de patru luni, în care s-a hotărât cesionarea a 50% (dintre acţiuni, n.r.) ale lui Codruţ Marta, care nu exista", a spus Laura Georgescu.

Ea a precizat că, în timp ce verifica ulterior documentele, a fost sunată de Poliţie, care a ridicat apoi "toate probele din dosar".

Poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, de către soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internaţională prin Interpol a lui Codruţ Alexandru Marta.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

În legătură cu dispariţia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuţi şi apropiaţi ai acestuia, printre care şi Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici