ProSport împlineşte 16 ani: Retrospectiva celor mai importante momente care au ţinut prima pagină

Am trăit în 16 ani de ProSport prea multe drame. Unele dintre ele chiar pe teren. Cazul Hîldan rămâne unul dintre cele mai impresionante. Au fost şi accidente care au răpus campioni. În plus, trecerea anilor face ca legendele să iasă din prim-plan, să se stingă încet-încet.

130 afișări
Imaginea articolului ProSport împlineşte 16 ani: Retrospectiva celor mai importante momente care au ţinut prima pagină

ProSport împlineşte 16 ani: Retrospectiva celor mai importante momente care au ţinut prima pagină

În 2012, la Gala ProSport am omagiat absolut toţi medaliaţii olimpici ai României. Vom mai face acest lucru. Suntem privilegiaţi să fim contemporani cu unii dintre eroii sportului. Meseria noastră e aceeaşi, iar în atribuţiile ei intră şi asta.

"Aruncaţi-le batista!" lui Naşu şi lui Mitică!

Presa scrisă rămâne locul în care s-a strigat fără reţinere „Jos Mitică! Jos Naşu!“ În 2003, ProSport le-a cerut oamenilor să le fluture batista albă. În 2012 am făcut acelaşi lucru. Poate părea unul dintre eşecurile presei, cei doi sunt în continuare acolo. În realitate, e un succes. Are puterea de a protesta şi astăzi. N-am abandonat nicio clipă misiunea de a scoate la iveală neregulile din fotbal: fie că vorbim de blaturi, de dopaj sau, mai nou, de pariuri. Despre toate aţi citit mai întâi în presă, ba chiar putem spune că în presa scrisă şi, fără lipsă de modestie, despre toate aţi citit mai întâi în ProSport. N-am protejat nicio echipă de dezvăluiri, indiferent de numele ei sau numărul suporterilor. Nu ne-am schimbat mesajul în nici unul din cei 16 ani în ce priveşte aranjamentele, aşa cum, puteţi vedea, oamenii de fotbal au oscilat între acceptare şi negare. Nu vom opri campaniile împotriva neregulilor nici de acum înainte. E posibil ca unele dintre ele să vă supere. Sigur îi vor supăra pe unii oficiali din sport. Dar la un moment dat adevărul va ieşi la iveală, aşa se întâmplă întotdeauna. Atunci vom privi în urmă mulţumiţi că n-am abandonat, deşi, vă garantez, nu e uşor deloc! Meseria rămâne însă aceeaşi.

Campioane contestate

Nici campioanele recente din fotbalul românesc nu sunt lipsite de contestări. Deşi e mult mai uşor să aplauzi şi să feliciţi, nu închidem ochii la nereguli. Chiar dacă a scrie o cronică de meci înseamnă altceva în 2013 faţă de 1997, la prima ediţie, meseria rămâne aceeaşi.

Citeşte mai multe despre evenimentele care au ţinut prima pagină în ProSport pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici