Radio România a primit Discul de Platină

Colecţia "80 de ani de muzică în 80 de ani de radio", lansată de Radio România la sfârşitul anului 2008, a primit Discul de Platină din partea Casei de Discuri Roton, în urma vânzării a peste 20.000 de copii în mai puţin de trei luni de la lansare.

191 afișări
Imaginea articolului Radio România a primit Discul de Platină

Radio România a primit Discul de Platină

Conform Casei de Discuri Roton, colecţia este permanent reeditată, atât în variantă completă, cât şi fiecare dintre cele patru volume separat, deoarece există încă mari cereri din partea publicului de toate vârstele.

Proiectul care a stat la baza alcătuirii acestei colecţii de succes a fost iniţiat şi coordonat de Gabriela Scraba, redactor şef adjunct în Redacţia Muzicală a postului public de radio şi s-a derulat pe parcursul a cinci luni, în perioada iunie - noiembrie 2008.

În fiecare zi, de luni până vineri, în emisiunile Euromusica, Studioul de după-amiază, Romanticii şi Matinal, au fost difuzate, la propunerea ascultătorilor, sute de melodii româneşti din toate timpurile.

Cele mai votate 80 dintre ele - prin SMS, poştă sau e-mail - au intrat în clasamente intermediare actualizate săptămânal şi prezentate sâmbăta şi duminica în emisiunea "80 de ani de muzică în 80 de ani de radio", la Radio România Actualităţi.

Clasamentul final a fost difuzat în ediţiile emisiunii din 1 şi 2 noiembrie 2008, cu ocazia aniversării a opt decenii de existenţă a radioului public românesc.

Proiectul a durat 20 de săptămâni, timp în care s-au primit 38.363 de mesaje şi s-au difuzat 560 dintre cele mai cunoscute melodii româneşti.

La propunerea ascultătorilor, Radio România a reuşit în doar şase săptămâni, cu ajutorul partenerilor şi sponsorilor săi, să editeze cele patru CD-uri şi să lanseze colecţia printr-un megaconcert la Sala Radio, cu participarea a peste 30 de artişti şi trupe.

Radio România Muzical sărbătoreşte 12 ani de existenţă

Posatul de radio celebrează, pe 24 martie, 12 ani de la începerea emisiei cu un programul matinal Musica viva (difuzat în intervalul orar 7.15 - 9.00) exclusiv pe baza preferinţelor ascultatorilor, "condimentat" cu impresiile acestora despre ce înseamnă postul de radio în viaţa lor.

În 2008, pe site-ul Radio Romania Muzical, a fost publicat un chestionar pe baza căruia a fost realizat clasamentul preferinţelor ascultătorilor în ceea ce priveşte piesele clasice, acesta incluzând Concertul nr.5 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven, ciclul "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi sau Adagio in sol minor de Tomaso Albinoni.

Toate acestea se vor regasi în emisiunea Musica viva realizată, pe 24 martie, de Liviu Petu.

Până pe 24 martie, pe site-ul Radio Romania Muzical, ascultătorii pot trimite mesaje despre ce înseamnă acest post în viaţa lor, mesajele urmând să fie citite în direct la Musica viva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici