Radu Jude: "Chiar nu cred că Oscarurile au vreo legătură cu cinematografia" / Jude despre seriale: Prefer să mă uit la videoclipuri TikTok.

Cineastul român Radu Jude, câştigător al Ursului de Aur la Berlinala din 2021 pentru "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" spune într-un interviu pentru IndieWire - că nu este prea stresat de premiile Oscar şi nici măcar nu s-a uitat la gală.

597 afișări
Imaginea articolului Radu Jude: "Chiar nu cred că Oscarurile au vreo legătură cu cinematografia" / Jude despre seriale: Prefer să mă uit la videoclipuri TikTok.

Radu Jude: "Chiar nu cred că Oscarurile au vreo legătură cu cinematografia" / Jude despre seriale: Prefer să mă uit la videoclipuri TikTok.

"Nu-mi pasă de tipul de cinema care este promovat de Oscaruri. Adică, majoritatea. Bineînţeles, mă uit [la filme]. Apreciez unele dintre ele. Îmi place foarte mult filmul lui Martin Scorsese, 'Killers of the Flower Moon'. Este foarte important. Îmi plac foarte mult unele dintre filmele în limbi străine, aşa că sunt interesat să le urmăresc [pe acestea]. Mă interesează tot cinematograful", a spus jude pentru IndieWire.
 
"Când ne gândim la Oscaruri, chiar nu cred că Oscarurile au legătură cu cinematografia", a spus Jude. "Este doar un fel de spectacol ieftin pentru vedete, pentru a arăta rochii, pentru a arăta diamante şi astfel de lucruri. Nu spun că nu sunt importante pentru destinul unui film sau pentru viitorul unui film sau a cineaştilor. Bineînţeles că sunt, dar eu nu mă imaginez acolo şi nici măcar nu mă interesează."
 
Jude a adăugat: "Nu m-am uitat niciodată la premiile Oscar, de exemplu, niciodată în viaţa mea. Ori de câte ori se întâmplă ceva de genul pălmuirii acelui tip... vezi după aceea".
 
Dar asta nu pentru că ar fi mai presus de asta sau ceva de genul acesta - pur şi simplu preferă să privească de la distanţă.
 
"Mă simt un pic prost pentru că ar putea suna ca o chestie de superioritate, ceea ce nu este. Eu nu mă uit la alte lucruri. Nu mă uit atât de mult la seriale TV, de exemplu - foarte, foarte puţin", a spus el. "Şi nu spun că sunt rele sau că nu ar trebui să existe. Cunosc o mulţime de oameni care fac binging şi se uită la seriale TV. Eu pur şi simplu nu fac asta, pentru că ştiţi de ce? Mă interesează foarte mult structurile... iar serialele TV, toate au acelaşi format, majoritatea, iar şi iar şi iar, şi iar şi iar. Şi chiar dacă sunt grozave, dacă sunt bune, ei bine, nu mă interesează. Prefer să mă uit la videoclipuri TikTok."

Noul film a lui Jude

Radu Jude, a lansat anul trecut un nou film "Nu vă aşteptaţi la prea multe de la sfârşitul lumii". Deşi a declarat în interviul pentru IndieWire că nu este pasionat de premii, el s-ar putea să primească unul chiar în România. 
 
Boss (r.Bogdan Mirică), Libertate (r. Tudor Giurgiu.), MMXX (r. Cristi Puiu), Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii (r. Radu Jude) şi Spre nord (r. Mihai Mincan) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Performanţele cineaştilor români vor fi recompensate în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Naţional ,,I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici