Rania, regina Iordaniei, promovează educaţia pe Twitter

Regina Rania a Iordaniei a declarat, miercuri, că reţeaua de micro-blogging Twitter ar putea să devină un instrument folositor în campania sa de promovare a unei "educaţii globale şi de calitate".

404 afișări
Imaginea articolului Rania, regina Iordaniei, promovează educaţia pe Twitter

Rania, regina Iordaniei, promovează educaţia pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să le spun mai multe despre oamenii din Iordania despre viaţa şi munca mea, dar şi să promovez o educaţie globală şi de claritate", a declarat regina Rania, soţia regelui Abdallah al II-lea.

"Twitter este o modalitate de a face asta. Reţele de socializare pot fi utilizate pentru a schimba societatea. Foarte puţini oameni ştiu că în lume 75 de milioane de copii nu merg la şcoală, dintre care două treimi sunt fete. Acest lucru nu este scuzabil", a mai spus regina Iordaniei.

"Noi ştim ce trebuie făcut dar ne lipseşte entuziasmul oamenilor care să îi convingă pe politicieni să reacţioneze. Numai atunci când vom fi susţinuţi de un număr semnificativ de oameni, vom reuşi să facem ca fiecare copil să meargă la şcoală", a mai precizat regina Rania.

Regina Rania s-a înscris pe Twitter cu ocazia recentei vizite a papei Benedict al XVI-lea în Iordania.

În februarie anul trecut, regina Rania a Iordaniei şi-a lansat propriul canal pe platforma video YouTube pentru a arăta lumii adevărata faţă a lumii arabe, cu accent pe diversitate şi credinţele acesteia. Tot anul trecut, regina Iordaniei a fost distinsă cu primul premiu "YouTube Visionary Award" pentru eforturile ei de încurajare a tinerilor de a depăşi clişeele despre musulmani şi arabi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici