Raye, record de şase premii la Brit Awards 2024

Cântăreaţa pop britanică Raye a câştigat şase premii Brit într-un an, doborând recordul anterior de patru, deţinut de Harry Styles, Adele şi Blur, scrie The Guardian.

178 afișări
Imaginea articolului Raye, record de şase premii la Brit Awards 2024

Raye, record de şase premii la Brit Awards 2024

Ea a încununat o seară triumfală pentru femei, 70% dintre artiştii câştigători ai ediţiei 2024 fiind femei sau non-binare, o schimbare marcantă faţă de anii trecuţi, când Brits s-a confruntat cu critici pentru că a fost puternic în favoarea artiştilor de sex masculin.

Londoneza în vârstă de 26 de ani a câştigat premii pentru albumul, artistul, cântecul şi compozitorul anului, plus cel mai bun artist nou şi act R&B. Singura categorie la care a fost nominalizată şi pe care nu a câştigat-o a fost cea de pop act, câştigată de Dua Lipa în urma votului publicului.

La categoriile internaţionale, artista R&B SZA a fost desemnată artistul anului în urma lansării albumului SOS. Supergrupul indie Boygenius, adorat în special de millennials şi de generaţia Z, a câştigat titlul de grupul anului, iar Miley Cyrus a câştigat titlul de cântecul anului pentru Flowers, care a petrecut 10 săptămâni pe locul 1 în Marea Britanie la începutul anului 2023.

Iată lista premiilor:

Album of the year: Raye – My 21st Century Blues
Artist of the year: Raye
Song of the year: Raye – Escapism
Group of the year: Jungle
Best new artist: Raye
International artist of the year: SZA
International song of the year: Miley Cyrus – Flowers
International group of the year: Boygenius
Alternative/rock act: Bring Me the Horizon
Hip-hop/grime/rap act: Casisdead
Dance act: Calvin Harris
Pop act: Dua Lipa
R&B act: Raye
Rising Star: The Last Dinner Party
Producer of the year: Chase & Status
Songwriter of the year: Raye
Global Icon: Kylie Minogue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
raye,
brit awards,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici