Răzvan Ionescu şi-a anunţat demisia din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei

Jurnalistul Răzvan Ionescu şi-a anunţat, joi, demisia din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei, invocând diferenţa de viziune între el şi managerii Ringier în ceea ce priveşte "perspectivele şi soluţiile vizate" pentru ziar.

433 afișări
Imaginea articolului Răzvan Ionescu şi-a anunţat demisia din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei

Răzvan Ionescu demisionează din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei (Sursa: www.ajr.ro)

În declaraţia remisă presei, Răzvan Ionescu spune: "Astăzi, 6 martie 2008, am anunţat decizia de a demisiona din funcţia de redactor şef la Evenimentul Zilei".

"Plec de la Evenimentul Zilei pentru că ziarul a rămas cu câţiva ani în urmă la nivelul comportamentului comercial. Cele mai multe dintre planurile de distribuţie, marketing şi vânzări pentru acest ziar, întocmite începând din primăvara anului 2005, au rămas pe hârtie", se mai arată în declaraţie.

De asemenea, Răzvan Ionescu precizează că renunţă la această "provocare profesională unică" din cauză că perspectivele şi soluţiile vizate pentru Evenimentul Zilei sunt văzute diferit de el, pe de o parte, şi de managerii Ringier, pe de alta.

"Mai este de lucru foarte mult şi pe conţinut la EVZ, dar în anul 2008, pe piaţa ziarelor quality, este nevoie de mult suport de publishing pentru a creşte. Şi mai ales, este nevoie de o echipă puternică şi care să aibă o viziune comună", se mai arată în declaraţia lui Ionescu.

"Avantajele competiţionale ale Ringier în România nu s-a schimbat pentru EVZ: independenţa editorială absolută, separare totală între publicitate şi conţinutul editorial, focus pe tiraj, audienţă şi rezultate financiare. Dar am realizat că nu e suficient", mai spune el.

În încheiere, Ionescu subliniază faptul că decizia îi aparţine în totalitate, aceasta neavând legătură cu "anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Băsescu sau orice alt interes politic sau de business".

Răzvan Ionescu lucrează de 16 ani în presă. Ionescu a lucrat la Evenimentul Zilei în perioada 1992-1998, apoi s-a alăturat echipei Ringier. A fost implicat în proiectul de lansare a revistei TV Mania şi a devenit redactor-şef al acestei publicaţii. A ocupat această funcţie pînă în aprilie 2002, cînd a fost numit redactor-şef la Jurnalul Naţional. Din iulie 2003, a deţinut postul de director executiv al Companiei Jurnalul (Convergent Media). Din 2004, ocupă funcţia de redactor şef al Evenimentului Zilei.

Evenimentul Zilei este un ziar reference, care face parte din portofoliul Ringier România. Grupul elveţian Ringier a intrat pe piaţa românească în 1992, iar de atunci a devenit cea mai mare companie străină de publishing din România. Din portofoliul său fac parte titluri precum Capital (săptămânal de business), Compact (cotidian gratuit de Bucureşti), Libertatea (tabloid) şi revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo şi BravoGIRL.

Citeşte aici scrisoarea în care Răzvan Ionescu îşi anunţă demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici