"Răzvan Mazilu şi invitaţii săi", într-un spectacol caritabil

Marcel Iureş, Alexander Bălănescu, Gigi Căciuleanu şi Monique Schnyder participă la spectacolul de dans contemporan "Răzvan Mazilu şi invitaţii săi", pe 10 februarie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, informează organizatorii.

249 afișări
Imaginea articolului "Răzvan Mazilu şi invitaţii săi", într-un spectacol caritabil

Balerina Monica Petrică şi Răzvan Mazilu (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentul este organizat pentru sprijinirea unor licee de coregrafie din ţară. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor, anul acesta, vor fi direcţionate către elevii Liceului de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi, secţia Coregrafie.

"Sunt foarte fericit că acest proiect continuă şi sper, în ciuda dificultăţilor economice, să reuşim să mai facem astfel de spectacole deosebite. Să ajungi dansator profesionist este foarte greu, e un drum lung, plin de sacrificii, care cere multă muncă şi determinare, iar aceşti copii au nevoie de toată susţinerea pe care o pot primi pentru a ajunge acolo unde îşi doresc", a declarat Răzvan Mazilu.

"Ei au nevoie de spaţii şi dotări adecvate, aşa cum toate marile şcoli europene de balet au. Prin aceste spectacole nu putem să rezolvăm toate problemele, dar sper să îi încurajăm pe tinerii dansatori şi să reuşim să atragem atenţia publicului şi oficialităţilor asupra marilor lipsuri şi asupra dansului, ca artă importantă", a mai precizat coregraful.

Coregraful Gigi Căciuleanu va veni special de la Paris pentru a participa la spectacolul de la Opera Naţională Bucureşti, alături de dansatoarea şi acrobata Monique Schnyder, din Elveţia, celebrul violonist şi compozitor Alexander Bălănescu, actorul Marcel Iureş cărora li se vor alătura singurul campion olimpic român la gimnastică masculină, Marius Urzică, împreună cu trupa de gimnaşti Romanian Golden Team.

De asemenea, printre invitaţii lui Răzvan Mazilu se mai numără şi balerinele Monica Petrică, solista Operei Naţionale Bucureşti, şi Monica Ştraţ, solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", muzicianul şi solistul rock Adrian Despot împreună cu formaţia Viţa de Vie şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu.

"În acest spectacol cred că este evident dialogul generaţiilor, dialog care se regăseşte în toate dimensiunile, de la grafica afişului la diversitatea invitaţilor şi a repertoriului prezentat", explică Răzvan Mazilu, care semnează concepţia şi regia spectacolului. El va interpreta şi câteva momente de dans contemporan.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, la preţurile de 150, 100 şi 40 de lei.

Spectacolul din data de 10 februarie completează iniţiativele anterioare ale lui Răzvan Mazilu de a sprijini şcolile de coregrafie din România..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici