Realitatea TV, amendată cu 10.000 de lei pentru nedifuzarea textului unei sancţiuni aplicate de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să amendeze Realitatea TV cu 10.000 de lei, pentru nedifuzarea textului unei sancţiuni aplicate acestei televiziuni de CNA pe 7 aprilie, fapt care a încălcat legislaţia audiovizualului.

125 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV, amendată cu 10.000 de lei pentru nedifuzarea textului unei sancţiuni aplicate de CNA

Realitatea TV, amendată cu 10.000 de lei pentru nedifuzarea textului unei sancţiuni aplicate de CNA (Imagine: Captura video)

CNA a amendat, pe 7 aprilie, Realitatea TV cu 30.000 de lei, pentru emisiunea "Jocuri de putere", în care realizatorul, Rareş Bogdan, a adus mai multe acuzaţii neprobate unor membri ai Consiliului şi a făcut afirmaţii la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a numit "impostor".

Decizia din 7 aprilie a fost comunicată oficial Realitatea TV pe 10 aprilie, însă televiziunea nu a difuzat-o în 24 de ore de la comunicare, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

Astfel, marţi, CNA a decis să amendeze Realitatea TV cu 10.000 de lei, pentru nedifuzarea textului deciziei de sancţionare din 7 aprilie.

Sancţiunea a fost aplicată la propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea, fiind votată de toţi membrii Consiliului prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Amenda de 10.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea articolului 93^1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "radiodifuzorul căruia i s-a aplicat o sancţiune sau i s-a adresat o somaţie de intrare în legalitate de către Consiliu are obligaţia de a comunica publicului motivele şi obiectul sancţiunii sau ale somaţiei, în formularea transmisă de Consiliu. În cazul serviciilor de programe de televiziune, textul somaţiei sau al sancţiunii se difuzează în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor şi vizual, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 18.00 - 22.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri (...) Nerespectarea prevederilor alin. (1) - (4) se sancţionează cu amendă contravenţională de la 2.500 lei la 50.000 lei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici