Record mondial de preţ: Un vas de porţelan Ming, vândut cu 16,33 milioane de euro

Un vas imperial chinez a stabilit un record mondial de preţ pentru un porţelan aparţinând dinastiei Ming, fiind vândut pentru 16,33 de milioane de euro la o licitaţie organizată de Sotheby's la Hong Kong, a anunţat, miercuri, casa de licitaţii.

297 afișări
Imaginea articolului Record mondial de preţ: Un vas de porţelan Ming, vândut cu 16,33 milioane de euro

Record mondial de preţ: Un vas de porţelan Ming, vândut cu 16,33 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vasul în culorile alb şi albastru, din secolul al 15-lea, a fost vândut în timpul unei licitaţii unde au fost prezentate 32 de piese din porţelan, ce au generat încasări totale de 54,2 milioane de euro.

China (Hong Kong, Beijing, Shanghai) s-a situat pe primul loc pe piaţa de artă din 2010, surclasând SUA şi Marea Britanie, a anunţat, în primăvara acestui an, compania specializată Artprice.

Un alt studiu, realizat pentru cel mai mare târg de antichităţi din lume, The European Fine Art Fair (TEFAF), care are loc anual la Maastricht (Olanda), estimează că, deşi China a urcat semnificativ în acest clasament, SUA o va devansa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici