Regizori, actori, scenarişti şi producători români, selecţionaţi la Sarajevo Talent Campus 2011

Tineri regizori, actori, scenarişti şi producători români au fost selectaţi la Sarajevo Talent Campus, un program care se desfăşoară în cadrul festivalului de film din capitala Bosniei, în perioada 22 - 30 iulie, informează site-ul evenimentului.

547 afișări
Imaginea articolului Regizori, actori, scenarişti şi producători români, selecţionaţi la Sarajevo Talent Campus 2011

Regizori, actori, scenarişti şi producători români, selecţionaţi la Sarajevo Talent Campus 2011 (Imagine: Shutterstock)

Participanţii la program, aflat la cea de-a cincea ediţie, vor beneficia de cursuri cu specialişti în domeniu. În programul Sarajevo Talent Campus sunt selectaţi tineri cineaşti din ţări balcanice, precum Serbia, Bosnia, Turcia, Grecia, Bulgaria, România, Macedonia etc.

La categoria dedicată regizorilor au fost selectaţi Cristina Groşan şi Ionuţ Piţurescu, iar în categoria actorilor au fost selecţionaţi Alexandra Maria Mitu, Mihail Daniel Stănescu, Ştefan Nicolae Statnic şi Andrea Vasile.

La Sarajevo Talent Campus au mai fost selectate scenaristele Andreea Mihaela Ignat şi Roxana Mocanu şi producătoarea Irina Andrea Malcea.

Totodată, proiectele de film "365 New Year's Eves" de Paul Negoescu şi "Touch Me Not" de Adina Pintilie au fost selectate în programele CineLink, respectiv CineLink+ ale Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.

Unul dintre filmele româneşti care a beneficiat de sprijinul programului CineLink de la Sarajevo este "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban.

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. A beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.

Regizorul israelian Ari Folman va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF) din acest an, care se desfăşoară în perioada 22 - 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici