Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va fi adusă în premieră în România

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va fi adusă în premieră în România. Relicva Sfintei Ana se află, din anul 1435, la Bologna, loc pe care nu l-a părăsit niciodată până acum.

1344 afișări
Imaginea articolului Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va fi adusă în premieră în România

Sursa foto: Arhieparhia Blaj

Conform Arhieparhiei Greco-catolice de Alba Iulia şi Făgăraş, Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj în cursul zilei de luni, 24 iulie 2023, între orele 18.00 - 20.30.

Cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, va fi oficiată Sfânta Liturghie şi Vecernia, urmată de un moment de rugăciune la relicva Sfintei Ana.

Relicva Sfintei Ana se află, din anul 1435, la Bologna (Italia), loc pe care nu l-a părăsit niciodată până acum, Blajul fiind primul loc din România în care poate fi venerată de credincioşi.

Sosirea Relicvei Sfintei Ana în Catedrala din Blaj coincide şi cu pomenirea „Adormirii Sfintei Ana, mama Maicii Domnului”, marcată în calendarul bisericesc în data de 25 iulie, precum şi cu Ziua Mondială a Bunicilor, care va fi celebrată duminică, 23 iulie, având tema „Milostivirea Lui rămâne din neam în neam”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici